Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

O poveste plină de învățăminte: 3 tipuri de oameni

O poveste plină de învățăminte: 3 tipuri de oameni
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Profesorul îi arată elevului trei jucării şi îi cere să descopere diferenţele dintre ele. Toate cele trei jucării păreau identice ca formă, material şi mărime.

După ce le-a analizat mai bine, elevul a început să găsească găuri în jucării. Prima avea găuri în ambele urechi, a două avea găuri în urechi şi în gură şi a treia avea o singură gaură în ureche.

Apoi, elevul a început să repare jucăriile. A pus un ac în urechea primei jucării, dar acul a ieşit prin cealaltă ureche. Când a pus un ac şi în urechea celeilalte jucării, acesta a ieşit prin gură. Când a băgat acul şi în a treia jucărie, acesta nu a mai ieşit.

Profesorul i-a explicat apoi ce reprezintă ceea ce a făcut:

Prima jucărie reprezintă oamenii care îţi lasă impresia că îţi ascultă problemele şi le pasă de tine. Dar doar se prefac! După ce ascultă, la fel ca şi acul de mai devreme, tot ce i-ai spus iese prin urechea cealaltă. Aşadar, ai grijă cui îi împărtăşeşti astfel de lucruri şi nu te înconjura de oameni cărora nu le pasă de tine.

A doua jucărie reprezintă omenii care te ascultă şi îţi dau impresia că le pasă. Dar, la fel ca şi în cazul jucăriei, acul iese pe gură. O astfel de persoană va da fuga să spună şi altora secretele pe care i le-ai împărtăşit.

Citește și:   Povestea câinelui care a scăpat să fie mâncat de lup

Cât priveşte a treia jucărie…acul nu a mai ieşit afară. Caută să găseşti şi astfel de oameni, cei cărora poţi să le spui cu încredere ce ai pe suflet pentru că ei nu vor duce mai departe secretele tale. Aceştia sunt oamenii cărora le pasă şi pe care te poţi baza.

Articole interesante

Lasa un comentariu