Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

O poveste despre obiceiurile rele

O poveste despre obiceiurile rele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un tată era foarte îngrijorat din cauza obiceiurilor rele pe care le avea fiul său de la o vreme. Căutând o soluție pentru a-l face pe acesta să revină pe drumul cel bun, bărbatul s-a gândit să ceară ajutorul unui bătrân înțelept.Tatăl i-a făcut cunoștință fiului sau cu bătrânul respectiv și acesta l-a invitat pe băiețel la o plimbare prin pădure.

Cei doi au pornit prin pădure și la un moment dat, bătrânul i-a arătat băiatului un mic copăcel pe care i-a cerut să îl scoată din pământ. Băiatul a reușit să scoată ușor copăcelul și cei doi și-au continuat drumul.

Din nou, bătrânul i-a arătat băiatului o mică plantă și i-a spus să o scoată din pământ, iar copilul nu a stat pe gânduri și a scos respectiva plantă din pământ, fără niciun efort.

Pe măsură ce înaintau prin pădure, înțeleptul i-a spus băiatului să scoată un tufiș din pământ și el așa a și făcut. A urmat apoi un mic copac pe care băiatul s-a chinuit puțin să îl scoată. În cele din urmă, bătrânul i-a arătat un copac mai mare și i-a spus copilului să îl scoată. Băiatul s-a chinuit cât s-a chinuit, încercând să scoată copacul din pământ în diferite feluri, însă nu a reușit.

Citește și:   Povestea țestoaselor care şi-au făcut singure dreptate

Atunci, bătrânul s-a uitat la băiat și i-a spus zâmbind: “Așa stă treaba și cu obiceiurile pe care le avem, bune sau rele.”

Morala: De obiceiurile rele este greu să mai scapi odată ce acestea s-au împământenit în comportamentul tău. Cel mai bine este să scapi de acestea cât mai repede cu putință.

Articole interesante

Lasa un comentariu