O poveste despre obiceiurile rele

0

Un tată era foarte îngrijorat din cauza obiceiurilor rele pe care le avea fiul său de la o vreme. Căutând o soluție pentru a-l face pe acesta să revină pe drumul cel bun, bărbatul s-a gândit să ceară ajutorul unui bătrân înțelept.Tatăl i-a făcut cunoștință fiului sau cu bătrânul respectiv și acesta l-a invitat pe băiețel la o plimbare prin pădure.

Cei doi au pornit prin pădure și la un moment dat, bătrânul i-a arătat băiatului un mic copăcel pe care i-a cerut să îl scoată din pământ. Băiatul a reușit să scoată ușor copăcelul și cei doi și-au continuat drumul.

Din nou, bătrânul i-a arătat băiatului o mică plantă și i-a spus să o scoată din pământ, iar copilul nu a stat pe gânduri și a scos respectiva plantă din pământ, fără niciun efort.

Pe măsură ce înaintau prin pădure, înțeleptul i-a spus băiatului să scoată un tufiș din pământ și el așa a și făcut. A urmat apoi un mic copac pe care băiatul s-a chinuit puțin să îl scoată. În cele din urmă, bătrânul i-a arătat un copac mai mare și i-a spus copilului să îl scoată. Băiatul s-a chinuit cât s-a chinuit, încercând să scoată copacul din pământ în diferite feluri, însă nu a reușit.

Atunci, bătrânul s-a uitat la băiat și i-a spus zâmbind: “Așa stă treaba și cu obiceiurile pe care le avem, bune sau rele.”

Morala: De obiceiurile rele este greu să mai scapi odată ce acestea s-au împământenit în comportamentul tău. Cel mai bine este să scapi de acestea cât mai repede cu putință.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?