O lecție despre efort și rezultate: Florile de pe partea cealaltă a zidului

0

O tânără fata moștenise de la bunica ei o grădină mare și frumoasă. Fetei îi plăcea mult să grădinărească și era foarte mândră de toate plantele pe care reușise să le cultive și să le îngrijească. Într-o zi, tânăra a văzut într-o revistă o plantă foarte frumoasă și s-a gândit că ar fi potrivită și pentru grădina ei. Așa că a comandat imediat planta și după ce a primit-o, a plantat-o la baza zidului de piatră din spatele curții. La fel ca și de celelalte plante, fata s-a îngrijit mult de cel mai nou exemplar din grădina ei, așa că aceasta a crescut rapid și a făcut frunze verzi și frumoase.

Au trecut lunile, dar planta nu a făcut nicio floare. Indignată de plantă pe care și-o dorise atât, tocmai datorită frumuseții florilor sale, tânăra s-a gândit chiar să o taie. Dar într-o zi, vecina de lângă casă ei a zărit-o pe fată în grădină și i-a spus:

“Draga mea, îți mulțumesc din suflet pentru aceste flori superbe. Nici nu îți poți imagina cât de mult mă bucur să privesc aceste flori pe care le face planta din grădina ta. ”

Auzind acest lucru, fata s-a dus imediat pe partea cealaltă a zidului, în curtea vecinei sale, unde avea să găsească cele mai frumoase flori pe care le văzuse vreodată. Toată grija pe care a avut-o pentru planta sa a dat roade. Planta să își făcuse loc printre crăpăturile zidului și reușea să facă acele flori superbe. Nu înflorise în grădina ei, însă înflorise în toată splendoarea pe partea cealaltă a zidului.

Morala: Doar pentru că nu poți vedea rezultatele uimitoare ale efortului tău, acest lucru nu înseamnă că nu dă roade.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?