Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

O caracatiță în pericol

O caracatiță în pericol
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Odată trăia o caracatiță timidă și tăcută. Aproape tot timpul, aceasta stătea singură, deși și-ar fi dorit să aibă mai mulți prieteni.

Într-o zi, caracatița încerca să prindă o scoică. Înainte să își dea seama însă, caracatița s-a prins într-un nod imens și nu se mai putea mișca.

A încercat cu toată puterea ei să se elibereze, dar în zadar. Într-un final, caracatița a încercat să ceară ajutorul peștilor care înotau în zona. Mulți pești treceau pe lângă ea fără să o bage în seamă, doar un singur peștișor s-a oferit să o ajute să iasă din nod.

Caracatița a fost eliberată până la urmă, dar era atât de timidă încă nici nu a încercat să se împrietenească cu peștișorul care tocmai o salvase. I-a mulțumit timid și a dispărut rapid.  Apoi, caracatița s-a gândit toată noaptea la ocazia pe care tocmai o ratase să își facă un nou prieten.

Câteva zile mai târziu, caracatița se odihnea printre niște stânci, când a observat că toate viețuitoarele din jur înotau speriate în toate direcțiile. S-a uitat în depărtare și a observat un pește imens care se îndrepta spre acea zonă. La un moment dat a văzut că peștele uriaș era pe urmele peștișorului care îi salvase ei viața cu câteva zile înainte. Acum era momentul să facă și ea ceva pentru peștișorul care o eliberase.

Citește și:   Piatra Pitigoiului, de T. Arghezi

Fără să mai stea pe gânduri, caracatița a ieșit dintre stânci și înainte că peștele să mai poată face ceva, caracatița l-a împroșcat cu un jet imens de cerneală. Apoi, a luat peștele mic după ea și s-au ascuns împreună printre stânci.

Cerneala cu care tocmai fusese stropit peștele cel uriaș i-a provocat acestuia o alergie groaznică și l-a făcut pe aceasta să dispară din zonă.

Toți peștii care se ascunseseră până atunci au ieșit și au felicitat caracatița pentru curajul său.  Peștele cel mic a spus și el că a eliberat caracatița acum câteva zile, însă nu își imagina că aceasta poate fi atât de recunoscătoare încât să fie capabilă de un gest atât de periculos.

Auzind aceste vorbe, ceilalți pești au observat cât de timidă este aceasta și din acel moment toți și-au dorit să fie prieteni cu o caracatița atât de curajoasă.

Articole interesante

Lasa un comentariu