„Nu lăsa pe mâine ce poți face azi”. Povestea băiețelului leneș

0

Tudor era un băieţel silitor la şcoală şi pasionat de o mulţime de lucruri, însă avea un defect foarte mare, care îl trăgea de multe ori în jos şi făcea toată strădania lui inutilă: îi plăcea să lenevească şi de cele mai multe ori amâna ce avea de făcut.

Într-o zi, tatăl său l-a chemat la el şi a încercat să îi explice valoarea timpului şi de ce este bine să faci lucrurile pe care le ai de făcut, la momentul potrivit şi nu mai târziu.

Băiețelul părea să fi înţeles ce i-a spus tatăl său. Atunci Tudor a promis că nu va mai amâna niciodată ce are de făcut.

Într-o zi, băiețelul a primit vestea că a câştigat un concurs de cântat la care a participat cu o lună înainte. I s-a spus, de asemenea, să vină tot în acea zi să îşi ridice premiul.

Pentru că i-a fost lene, Tudor nu s-a grăbit în acea zi să meargă să vadă ce a câştigat, aşa că a mai amânat o zi. A doua zi, când Tudor s-a dus să îşi ia premiul a avut o surpriză neplăcută. Premiul devenise inutil…pentru că băieţelul câştigase un bilet la spectacolul de circ ce se ţinuse cu o zi înainte.

Din tot acest incident, Tudor a învăţat o lecţie foarte importantă : “nu lăsa pe mâine, ce poţi face azi.” De atunci, Tudor nu a mai amânat niciodată lucrurile pe care le avea de facut!Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?