Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Maimuţa şi delfinul

Maimuţa şi delfinul

Acum ceva timp în urmă, câţiva marinara care navigau au poposit într-un port îndepărtat.

Aflat pe uscat, unul dintre ei a cumpărat o maimuţă, care a devenit animalul său de companie ce avea să îl însoţească de atunci înainte în lunga lor călătorie pe mări şi oceane.

Într-o zi, când vaporul lor se afla departe de ţărm, o furtună terbilă a lovit nava.

Toţi cei aflaţi la bord au căzut în apă. Maimuţa era convinsă că i-a venit sfârşitul în apele învolburate ale oceanului. Când îşi pierduse şi ultima speranţă un delfin a apărut şi a scos maimuţa din apă.

Maimuţa s-a urcat fericită în spatele delfinului şi au pornit împreună spre cea mai apropiată insulă. Când au ajuns, delfinul a întrebat maimuţa: “Ştii acest loc?”

Maimuţa a răspuns: “Da, îl cunosc. De fapt, regele insulei este cel mai bun prieten al meu. Ştii că eu de fapt sunt prinţul acestei insule?”

Ştiind că pe insulă nu locuieşte nimeni, delfinul îi spune: “Ei bine, tu eşti prinţul. Acum poţi să fii regele!”

Maimuţa întreabă uimită: “Cum pot să fiu rege?”

Pe măsură ce se îndepărta de insulă, delfinul îi răspunde: “Simplu. Din moment ce eşti singura creatură care trăieşte pe această insulă, e normal să fii tu regele!”

Lasa un comentariu