Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Maimuţa care a făcut dreptate pisicilor

Maimuţa care a făcut dreptate pisicilor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi, două pisici au găsit o bucată de brânză şi au tăiat-o în două, dar una dintre bucăţi era mai mare decât cealaltă.

Fiecare pisică îşi dorea bucata mai mare de brânză şi pentru că nu reuşeau să ajungă la pace, au hotărât să meargă la maimuţă pentru a o ruga pe ea să împartă bucată de brânză în mod egal, între ele.

Maimuța s-a arătat bucuroasă să le ajute: “Nu vă faceţi griji, imediat voi face ca cele două bucăţi de brânză să fie egale!”.

Aşa că a muşcat din bucata mai mare, dar asta a făcut ca bucată cealaltă să fie mai mare acum. Aşa că a mai muşcat o dată şi din cea de-a doua bucată. Şi a continuat aşa până când cele două bucăţi de brânză au rămas foarte mici.

Văzând ceea ce se întâmplă sub ochii lor, cele două pisici i-au spus maimuţei: “Ajunge, gata! Acum suntem mulţumite, dă-ne bucăţile de brânză care au rămas.”

Doar că maimuţa vicleană le-a spus celor două: “Îmi pare rău, ce a rămas este răsplata mea pentru că v-am ajutat să rezolvaţi această problema.” Zicând asta, maimuţă a înfulecat imediat şi brânza care a mai rămas.

Citește și:   Tatal si cei zece feciori, de Al. Mitru

Articole interesante

Lasa un comentariu