Măgarul și umbra sa

0

Un călător care mai avea de străbătut o distanță destul de lungă până să ajungă la destinație, s-a gândit să caute un măgar care să îl ducă până unde avea de ajuns. În cele din urmă, a găsit un sătean care îi putea închiria măgarul sau.

În ziua în care urmau să plece la drum s-a anunțat caniculă încă de la primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, călătorul și măgarul împreună cu al său stăpân au pornit la drum. Când soarele a început să ardă cu putere, călătorul s-a oprit să se odihnească și să se răcorească, de accea a căutat să se ascundă de căldură la umbra măgarului.

Dar la umbra măgarului avea loc doar o singură persoană, și atât călătorul cât și stăpânul măgarului își revendicau acest loc. Pentru că amândoi pretindeau că fiecare dintre ei are dreptul să stea la umbra făcută de măgar, o aprigă dispută s-a iscat între cei doi. Ambii susțineau că li se cuvine să stea la umbra măgarului. Stăpânul animalului i-a spus bărbatului pe care îl însoțea că i-a închiriat doar măgarul pentru această călătorie, nu și umbra sa. Pe de altă parte, călătorul era de părere că odată cu măgarul i-a închiriat și umbra și el are dreptul să se răcorească acum. Scandalul între cei doi a luat rapid proporții și de la ceartă au ajuns la lovituri. În timp ce bărbații se certau și se băteau, măgarul a luat-o la fugă și s-a făcut nevăzut.

Morala: Când ne certăm din cauza unei umbre pierdem de cele mai multe ori adevărata substanță.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?