Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Măgarul și umbra sa

Măgarul și umbra sa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un călător care mai avea de străbătut o distanță destul de lungă până să ajungă la destinație, s-a gândit să caute un măgar care să îl ducă până unde avea de ajuns. În cele din urmă, a găsit un sătean care îi putea închiria măgarul sau.

În ziua în care urmau să plece la drum s-a anunțat caniculă încă de la primele ore ale dimineții. Cu toate acestea, călătorul și măgarul împreună cu al său stăpân au pornit la drum. Când soarele a început să ardă cu putere, călătorul s-a oprit să se odihnească și să se răcorească, de accea a căutat să se ascundă de căldură la umbra măgarului.

Dar la umbra măgarului avea loc doar o singură persoană, și atât călătorul cât și stăpânul măgarului își revendicau acest loc. Pentru că amândoi pretindeau că fiecare dintre ei are dreptul să stea la umbra făcută de măgar, o aprigă dispută s-a iscat între cei doi. Ambii susțineau că li se cuvine să stea la umbra măgarului. Stăpânul animalului i-a spus bărbatului pe care îl însoțea că i-a închiriat doar măgarul pentru această călătorie, nu și umbra sa. Pe de altă parte, călătorul era de părere că odată cu măgarul i-a închiriat și umbra și el are dreptul să se răcorească acum. Scandalul între cei doi a luat rapid proporții și de la ceartă au ajuns la lovituri. În timp ce bărbații se certau și se băteau, măgarul a luat-o la fugă și s-a făcut nevăzut.

Citește și:   Puterea exemplului: Micul crab şi mama sa

Morala: Când ne certăm din cauza unei umbre pierdem de cele mai multe ori adevărata substanță.

Articole interesante

Lasa un comentariu