Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lin precum un râu

Lin precum un râu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

La un curs de arte marțiale, toți elevii exersau, doar unul stătea la o parte. Profesorul l-a observat și și-a dat seama că prezența celor din jur îl împiedică pe elevul respectiv să exerseze ceea ce învățase la curs.

Așa că, maestrul l-a invitat pe elev la o plimbare și i-a cerut să îl urmeze. Elevul a făcut ceea ce i s-a cerut și a mers după profesorul său.

Te-am urmărit în sala și am înțeles că ai o problemă. Îmi poți spune ce s-a întâmplat? Elevul nu știa ce problemă are, așa că i-a spus profesorului său că nu știe. „Totuși, încerc să mă concentrez, dar nu reușesc. Și nu știu ce să fac.”, a spus elevul.

Atunci profesorul său îi spune:”Înainte de a stăpâni artele marțiale este important să înveți ceva. Trebuie să înțelegi armonia lucrurilor. Și trebuie să lucrezi în armonie cu tot ce te înconjoară.”

Profesorul l-a dus pe elevul sau lângă un râu. „Privește acest râu. Pe fundul râului sunt multe pietre. Mai mari sau mai mici. Dar tu vezi că râul să se împiedice de aceste pietre? Vezi cumva ca râul să fie furios? Nu. Râul curge liniștit în ciuda acestor pietre. Prezența pietrelor nu schimbă nimic în jur pentru acest râu. La fel și tu…nu trebuie să lași pe nimeni să te împiedice în ceea ce ai de făcut. Fii la fel că râul, curgi lin și fă ceea ce trebuie să faci.”

Citește și:   Copacul plin de ace

Elevul a înțeles atunci tot ceea ce i-a spus profesorul său și de atunci a învățat să stăpânească arta de a lucra în armonie cu toate lucrurile din jurul său.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu