Liliacul și nevăstuica

0

Un liliac a ajuns din greșeală în ascunzătoarea unei nevăstuici, care imediat s-a și repezit să îl mănânce. Speriat, liliacul a început să o implore pe nevăstuică să îl lase în pace, dar aceasta nu părea să asculte rugămințile vizitatorului său nepoftit.

“Ești un șoarece, iar eu sunt un dușman de moarte al șoarecilor. Atunci când prind un șoarece, îl și mănânc”, a spus nevăstuica.

“Nu sunt un șoarece. Uită-te la aripile mele. Pot șoarecii să zboare? De ce spui asta, sunt doar o biata pasăre. Te rog, da-mi drumul”, plângea liliacul.

Nevăstuica a trebuit să recunoască că liliacul nu este totuși un șoarece, așa că i-a dat drumul. Dar câteva zile mai târziu, liliacul a ajuns din nou, fără voia lui, în ascunzătoarea unei alte nevăstuici.

Această nevăstuică era un inamic al păsărilor și imediat a și înșfăcat liliacul cu ghearele, pregătindu-se să îl mănânce.

“Ești o pasăre și am să te mănânc”, a spus nevăstuica.

“Poftim? Cum să fiu o pasăre? Eu, o pasăre? Toate păsările au pene. Eu nu sunt altceva decât un biet șoarece”, spune liliacul. “Jos cu toate pisicile”, este motto-ul meu, a mai spus acesta.

Și în în acest fel liliacul a scăpat cu viață și a doua oară.

Morala: De fiecare dată, îndreaptă pânzele în direcția vântului.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?