Liliacul – nici pasăre, nici animal

0

Odată porni un mare război între păsări și animale. Liliacul nu se alătură în niciuna dintre tabere și aștepta să vadă cum se va termină înfruntarea dintre acestea.

La început, păsările s-au dovedit mai tari și mai iscusite decât animalele și atunci liliacul se hotărî să treacă de partea lor și a început să spună că este și el o pasăre, că are aripi și poate zbura în văzduh.

După ceva timp păsările începură să cedeze și puterea lor era din ce în ce mai slăbită. Atunci, liliacul se hotărî să spună că este animal. Începu să își arate dinții și labele peste tot, doar pentru a dovedi că seamănă cât mai bine cu fiarele pădurii și că le iubește pe toate.

Când în cele din urmă victoria părea să fie de partea păsărilor, liliacul vru atunci să treacă de partea lor, dar păsările nu l-au mai primit, ba chiar l-au alungat din preajma lor.

Nici în tabăra animalelor liliacul nu a mai fost primit. De atunci, liliacul nu și-a mai găsit locul printre viețuitoare și trăiește prin beciuri întunecate, prin scorburi și zboară doar pe înserate, când restul păsărilor se duc spre cuiburile lor.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?