La locul potrivit. Dilema puiului de cămilă

0

O cămilă și puiul ei stăteau întinși la umbra unui copac.

La un moment dat, puiul de cămilă o întreabă pe mama sa: “Mama, de ce noi, cămilele, avem cocoașă?”

Mama cămilă îi explică atunci puiului său: “Dragul meu, noi suntem animale care trăim în deșert, așa cum știi, și avem nevoie de aceste cocoașe pentru a ne ține în ele proviziile de apă, care ne ajută să supraviețuim căldurii din deșert.”

Puiul de cămilă se gândește câteva momente, apoi spune: “Bine…atunci, de ce avem picioarele așa de lungi și copitele rotunjite?”

Mama îi răspunde: “Le avem așa pentru a putea merge prin nisipul din deșert.”

Puiul a tăcut atunci. După puțin timp acestuia îi mai venise o întrebare.”Mama, de ce avem genele atât de lungi? Uneori mă și încurcă…”

Mama îi răspunde: “Aceste gene lungi pe care le avem ne protejează ochii de nisipul din deșert atunci când bate vântul.”

Atunci, puiul de cămilă a rămas pe gânduri câteva minute și apoi îi spune mamei sale: “Am înțeles. Deci avem cocoașa pentru a depozita apa atunci când suntem în deșert, picioarele lungi le avem pentru a ne deplasa ușor prin deșert, iar genele ne protejează de nisipul din deșert. Și atunci de ce suntem la grădina zoologică?”

 Morala: Calitățile și abilitățile pe care le avem ne sunt folositoare doar atunci când suntem la locul potrivit, în momentul potrivit. În alt context, acestea nu își au rostul.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?