Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

La joacă cu Soarele

La joacă cu Soarele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o pădure toate animăluțele se jucau în fiecare zi împreună și erau extreme de fericite. Atât de multă veselie răsuna din pădure, încât, într-o zi, Soarele a observat cum se distrează animalele și și-a dorit și el să li se alăture.

Animalele pădurii i-au spus Soarelui că se poate juca și el și l-au invitat alături de ele, dar atunci când Soarele a plecat de pe cer, și a ajuns jos în pădure, niciun animal nu a putut suporta căldura pe care o emana și, din această cauză, toate au fugit ca să se ascundă.

Soarele a plecat înapoi, sus pe cer, simțindu-se teribil de trist. Atât de îngândurat și supărat era, încă nu a mai vrut să apară în fiecare zi și să facă lumină pe Pământ. Fără Soare, viața începea să nu mai fie la fel de frumoasă, iar natura și animalele, inclusiv cele din pădure, începuseră să fie afectate de lipsa soarelui de pe cer.

Pentru că și-au dat seama care era problema, animalele au stabilit să facă o ședință și să găsească modalități prin care să îl înveselească pe Soare. Cineva din mulțime a avut ideea să se joace cu soarele în timpul nopții și în felul acesta nu ii va mai încălzi atât de tare cu razele lui. Și așa au și făcut!

Citește și:   Cheita de aur (Buratino), de Alexei Tolstoi, fragmente ( I )

Toate animalele au trebuit să facă atunci un efort pentru a se odihni în timpul zilei, pentru a se putea juca noaptea. Dar în felul acesta au reușit să înveselească soarele. Atunci, soarele și veselia au revenit în pădure… și în întreaga lume.

Articole interesante

1 comentariu

  1. Ce frumos,Anca esti un scriitor de povesti cu talc fantastic!

Lasa un comentariu