La joacă cu Soarele

1

Într-o pădure toate animăluțele se jucau în fiecare zi împreună și erau extreme de fericite. Atât de multă veselie răsuna din pădure, încât, într-o zi, Soarele a observat cum se distrează animalele și și-a dorit și el să li se alăture.

Animalele pădurii i-au spus Soarelui că se poate juca și el și l-au invitat alături de ele, dar atunci când Soarele a plecat de pe cer, și a ajuns jos în pădure, niciun animal nu a putut suporta căldura pe care o emana și, din această cauză, toate au fugit ca să se ascundă.

Soarele a plecat înapoi, sus pe cer, simțindu-se teribil de trist. Atât de îngândurat și supărat era, încă nu a mai vrut să apară în fiecare zi și să facă lumină pe Pământ. Fără Soare, viața începea să nu mai fie la fel de frumoasă, iar natura și animalele, inclusiv cele din pădure, începuseră să fie afectate de lipsa soarelui de pe cer.

Pentru că și-au dat seama care era problema, animalele au stabilit să facă o ședință și să găsească modalități prin care să îl înveselească pe Soare. Cineva din mulțime a avut ideea să se joace cu soarele în timpul nopții și în felul acesta nu ii va mai încălzi atât de tare cu razele lui. Și așa au și făcut!

Toate animalele au trebuit să facă atunci un efort pentru a se odihni în timpul zilei, pentru a se putea juca noaptea. Dar în felul acesta au reușit să înveselească soarele. Atunci, soarele și veselia au revenit în pădure… și în întreaga lume.Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?