La joacă cu soarele, o poveste despre prietenie şi înţelegere

0

Într-o pădure, toate animalele se jucau fericite împreună şi se înţelegeau foarte bine.Totul era atât de frumos, încât soarele a observat joaca și fericirea lor şi şi-a dorit şi el să se alăture.

Animalele pădurii i-au spus soarelui că poate veni să se joace cu ele, dar atunci când soarele şi-a părăsit locul său de pe cer, şi a coborât jos în pădure, niciun animal nu a putut suporta căldură acestuia şi au fugit cât de departe au putut pentru a se ascunde.

Soarele s-a întors înapoi între nori simţindu-se extrem de trist. Atât de mare era supărarea sa, încât nici nu şi-a mai dorit să apară în fiecare zi şi să lumineze întreg pământul. Fără soare, viața pe pământ începuse să fie tot mai urâtp, inclusiv în pădurea în care trăiau animalele.

Dându-şi seama care este problema, animalele din pădure au făcut o adunare pentru a se gândi împreună ce să facă pentru a înveseli soarele. Un animal prezent la adunare a propus să se joace cu soarele noaptea, când acesta nu străluceşte. În felul acesta se vor feri de razele lui fierbinţi. Aşa au şi făcut!

Toate animalele începuseră să se odihnească ziua, pentru a se putea juca noaptea. Dar îşi doreau atât de mult să înveselească soarele încât niciun efort nu mai conta. În scurt timp, soare s-a întors fericit în pădure, iar ziua îşi arăta zâmbetul cald peste întreg pământul.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?