Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Învaţă să apreciezi

Învaţă să apreciezi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-un orăşel mic, trăia un bărbat căruia îi plăcea să ajute pe toată lumea. Acesta este atât de inimos şi generos încât era greu de crezut că făcea tot ce poate să ajute, fără să ceară nimic în schimb. Bărbatul ajuta pe oricine, chiar dacă nu i se cerea şi nu aştepta niciodată recompense pentru inima sa mare.

Într-o zi, în timp ce mergea pe un drum plin de praf, bărbatul vede o poşetă, aşa că o ridică şi observă că nu era nimic în ea.

Dintr-odată apare o femeie împreună cu un poliţist care îl şi arestează pe loc pe bărbat. Femeia întreba continuu unde i-a ascuns toţi banii, însă bărbatul îi spune: “Doamnă, geanta era goală când am găsit-o.”

“Te rog să îmi dai banii înapoi, erau pentru a plăti taxele la şcoală pentru fiul meu.” Bărbatul a observat că aceasta era disperată pentru că pierduse banii şi îi spune: “Ia banii ăştia, îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat!”

Femeia a plecat, iar poliţistul a rămas pentru a-l mai chestiona pe bărbat. Când aceasta a numărat banii pe care i-a primit, a observat că erau de două ori mai mulţi decât cei pe care îi avea în poşetă şi a fost şocată.

Citește și:   La cirese, de Ion Creanga

În ziua următoare, când femeia a plecat să plătească taxa fiului său, a observat că era urmărită de un bărbat slab. Imediat, aceasta s-a gândit că este un hoţ care e pe cale să o jefuiască aşa că s-a dus spre primul poliţist care i-a ieşit în cale, să îi spună ce se întâmplă. Era însă acelaşi poliţist care o însoţise cu o zi înainte.

Femeia i-a spus că e urmărită de cineva, însă din senin au văzut amândoi cum bărbatul care era pe urmele ei până atunci se prăbuşeşte la pământ. Au fugit spre el şi aveau să constate că era bărbatul arestat că ar fi furat poşetă. Acesta arăta slăbit, iar femeia era confuză.

Atunci, poliţistul îi spune femeii: “Să ştii că nu ţi-a dat înapoi banii care îţi aparţineau, ţi-a dat bani lui, ieri. Nu era el hoţul, dar pentru că te-a auzit că ai nevoie de ei pentru şcoala fiului tău, i-a părut rău şi ţi-a dat banii lui.”

Cei doi l-au ajutat pe bărbat să se ridice de pe jos, iar el îi spune celei care îl acuzase din nou: “Te rog să mergi și să îi plăteşti şcoala fiului tău, te-am văzut pe drum mai devreme şi am mers după tine, ca să mă asigur că nimeni nu îţi fură banii.” În acel moment, femeia a rămas fără cuvinte.

Citește și:   Copacul plin de ace

Articole interesante

Lasa un comentariu