Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Importanța prieteniei

Importanța prieteniei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

A fost odată că niciodată, un băiat mic şi vesel. Copilul era încă foarte mic şi ştia să spună doar mama şi tata.

Dar mânuţele, picioarele şi ochii băieţelului ştiau deja să vorbească. Într-o noapte, când băiatul dormea în pătuţul lui, mâinile, picioarele şi ochii au început să se certe despre care dintre ele are mai mare importanță.

“Noi suntem cei mai importanţi”, au spus ochii. “Fără noi, picioarele nu ar şti pe unde să meargă, iar mâinile nu ar şti ce să prindă.”

“Nu, noi suntem cele mai importante”, au spus mâinile. “Bineînţeles, ochii văd, dar mâinile se joacă cu jucăriile.”

“Vă înşelaţi, noi suntem cele mai importante!”, au spus şi picioarele. “Noi suntem cele care alergăm primele spre jucării.”

Aceste argumente au fost auzite de un elf cu puteri magice care dormea pe un raft plin de cărţi cu basme, lângă pătuţul copilului.

“Spuneţi numai prostii”, a intervenit elful. “Nu realizaţi că singure nu aveţi niciun rost? Dar împreună formaţi un corp puternic şi agil. Şi sunteţi importante doar atunci când lucraţi împreună, aşa încât băieţelul să poată alerga, să se joace şi să vadă lumea. Voi aveţi o singură misiune: să îl protejaţi pe băiat şi să îl ajutaţi. Şi uitaţi unde aţi ajuns …să va certaţi între voi.”

Citește și:   Povestea iepurașului negru de Paște

Atunci când mâinile, picioarele şi ochii au auzit cuvintele elfului s-au ruşinat. Au realizat imediat că sunt la fel de importante pentru băieţel, iar asta i-a bucurat. De atunci nu s-au mai certat niciodată, s-au împrietenit şi au început să lucreze împreună pentru binele celui mic.

Iar copilul a crescut şi a devenit un băiat fericit şi plin de viaţă. Pentru că acolo unde este armonie şi prietenie, toată lumea este fericită şi veselă.

Articole interesante

Lasa un comentariu