Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Iepurașul și broscuțele

Iepurașul și broscuțele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

A fost odată ca niciodată, într-o pădure îndepărtată un iepure care locuia singur într-o vizuină. Iepurașul era foarte rușinos, dar mai ales era fricos și nu ieșea din vizuina sa. Se temea de orice, chiar și de sunetele pârâului sau foșnetul frunzelor.

Într-o zi, iepurașul a ieșit din vizuină și la un moment dat s-a auzit un zgomot puternic.  Urecheatul a lua-o la fugă, căutând cu disperare un refugiu. Tot alergând, a ajuns la o baltă unde câteva broscuțe se jucau. Când au văzut că se apropie iepurele, broscuțele au sărit speriate în apă. Bucuria și veselia lor fuseseră umbrite de o spaimă imensă.

Văzând iepurele că broscuțele s-au speriat a înțeles în acel moment că nu este singurul care se teme.  Atunci era prima dată când reușite și el, fără intenție, să sperie pe cineva.

“Deci nu sunt singurul care mă tem, sunt și alte animale care se sperie”, și-a spus iepurașul.

Din acea zi și-a propus să fie mai curajos și să nu o mai rupă de fiecare dată la fugă. Uneori nu este niciun pericol. Pentru orice problema există o soluție, iar grija și teama nu sunt deloc folositoare.

Citește și:   Porcul și oaia

Până la urmă iepurașul și brosculete de pe lac s-au împrietenit. Iar broscuțele s-au oferit să îl ajute pe iepuraș să își depășească temerile.

Articole interesante

Lasa un comentariu