Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Hoțul care a furat o vacă

Hoțul care a furat o vacă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Henry, un tânăr fiu de țăran, păzea cireada de vaci într-o pădure din apropierea satului. Fiecare vacă din cireadă avea la gât câte un clopot, iar cea mai frumoasă dintre văcuțe avea și cel mai bun clopot dintre toate.

Într-o zi, un străin a trecut prin pădure și s-a așezat să se uite la cireada de vaci pe care o păzea tânărul băiat. După câteva minute, bărbatul s-a dus la Henry și l-a rugat să îi dea și lui un clopot de la una dintre vacile sale. Henry a fost de acord să îi dea un clopot în schimbul câtorva bani. Acum, una dintre vacile sale nu mai avea clopot, dar pentru băiat nu părea să fie o problemă. Străinul voia, de fapt, să fure o vacă. Când vaca fără clopot la gât s-a îndreptat spre pădure, străinul a apucat-o de coarne și a tras de ea până s-a îndepărtat de locul in care era băiatul care păzea cireada. La un moment dat, Henry și-a dat seama că lipsește o vacă, însă nu mai avea ce să facă. Așa că, a plecat plângând acasă și i-a povestit totul, tatălui său.

Citește și:   Traista cu paine, de Stefan Sgandar

Tatăl sau l-a asculat după care i-a spus:”Așa cum acel hoț a reușit să te înșele, la fel plăcerea păcatului încearcă să ne înșele pe noi toți. Atunci când cedăm fie și foarte puțin, vrea tot!”

Henry s-a simțit rușinat pentru că s-a lăcomit la acei bani și a promis să nu mai facă niciodată această greșeală.

Morala: Fă-ți prieteni noi, dar păstrează-i pe cei vechi. Unul este argint, cel vechi este aur.

Articole interesante

Lasa un comentariu