Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Floarea din grădina regelui

Floarea din grădina regelui
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Regele avea o față foarte frumoasă, cum nu mai era alta în tot ținutul, însă aceasta nu putea să vorbească.  Cât era ziua de lungă, frumoasa prințesă avea grijă în tăcere de florile și plantele din grădina palatului în care locuia împreună cu regele.

Într-o zi, fata a găsit o floare ciudată în grădina regelui. În fiecare zi de atunci, prințesa își dorea să revadă floarea ciudată care îi atrăsese atenția. Mai mult decât atât, putea chiar să și vorbească cu floarea pe care până atunci nu o mai văzuse în grădina palatului.

Când a văzut că fiica sa vorbește cu o floare, regele s-a înfuriat peste măsură. El a crezut că o vrăjitoare a fost cea care a plantat acea floare ciudată în grădina sa. Atunci le-a poruncit slujitorilor săi să meargă imediat și să taie floarea din grădină, căreia fiica sa îi acorda atât de multă atenție în ultima vreme.

În timp ce slujitorii săpau la rădăcina plantei ca să o scoată, floarea a căzut pe pământ. Imediat, floarea s-a transformat într-un frumos prinț.  Băiatul a dat fuga la rege și i-a spus: “Măria Ta, să știi că eu o iubesc pe fiica ta! M-am transformat în acea floare din grădina tocmai pentru a putea să o văd și să petrec timp cu ea în fiecare zi.”

Citește și:   Calul si magarul, poveste populara

Auzind acest lucru, regele s-a bucurat nespus. Frumoasa prințesă și prințul său s-au căsătorit și au trăit de atunci fericiți până la adânci bătrâneți.

Articole interesante

Lasa un comentariu