Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Fii fericit cu ceea ce ai!

Fii fericit cu ceea ce ai!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În Grecia Antică, trăia un rege pe nume Midas. Regele avea foarte mult aur și tot ce își dorea. De asemenea, Midas avea și o fiică extrem de frumoasă. Regele iubea foarte mult aurul, însă pe fiica sa o iubea mai presus de orice bogăție.

Într-o zi, un satir pe nume Silenus a băut peste măsură și a ajuns în grădina de trandafiri a regelui. Deoarece  considera că satirii aduc întotdeauna noroc, Midas l-a lăsat pe Silenus să se odihnească în grădina sa până își revine, chiar dacă soția și fiica lui nu erau de acord.

Silenus este bun prieten cu Dionysus, zeul vinului. Pentru că a văzut că Midas a fost atât de bun cu prietenul său, Dionysus a dorit să își arate recunoștința față de rege.

Când l-a întrebat ce își dorește, Midas a spus: “Aș vrea că tot ce ating de acum înainte să se transforme în aur.” Deși Dionysus știa că nu este o idee bună, i-a respectat dorința lui  Midas.

Fericit că dorința lui a fost îndeplinită, Midas a plecat în grădină și a început să atingă totul în jur. Acesta observa că tot ce atinge se transforma în aur. A atins un măr și mărul s-a transformat într-un frumos măr strălucitor din aur. Apropiații lui erau uimiți, însă toți erau fericiți să vadă atât de mult aur în palat.

Extrem de fericit, Midas s-a dus și a îmbrățișat-o pe fiica sa și, înainte să își dea seama, a transformat-o pe aceasta într-o statuie de aur. Speriat, Midas s-a dus în grădina și l-a chemat pe Dionysus. Regele l-a implorat pe zeu să îi ia puterea și să îi salveze fiica. Dionysus i-a oferit atunci lui Midas singura soluție: să transforme totul la loc așa cum era înainte să își pună această dorință. În acest fel, regele și-a învățat lecția și a trăit tot restul vieții fiind mulțumit de ceea ce are.

Morala: Să nu fii niciodată lacom. Fii fericit și mulțumit cu ceea ce ai.

Citește și:   "Nu lăsa pe mâine ce poți face azi". Povestea băiețelului leneș

Articole interesante

1 comentariu

  1. Sunt foarte interesante povestile tale si imi prind bine la scoala!
    Continua cu ceea ce faci daca iti place!
    Succes!

Lasa un comentariu