Două povești pline de învățăminte

0

Povestea lui Ionuț

Ionuț era un băiețel plin de energie și foarte jucăuș. Atunci când ieșea în parc sau mergea la locul de joacă, Ionuț nu stătea o clipă locului și ajungea acasă foarte obosit, de fiecare dată.

Într-o zi când a ajuns acasă, tatăl său i-a spus să se grăbească și să se ducă la baie să se spele. Ionuț a dat din cap în semn că urmează să facă acest lucru și s-a îndreptat spre camera lui.

După minute bune, tatăl sau observă că băiețelul nu s-a îndreptat încă spre baie și s-a dus în camera lui să vadă ce face acesta. Când a intrat, a văzut că fiul său adormise îmbrăcat, așa cum a venit de afară.

Tatăl i-a scos ușor încălțările apoi hainele murdare de la joacă și l-a îmbrăcat cu pijamaua.  A ieșit din camera lăsându-l să doarmă.

Morala:  Nu te juca atât de mult încât să fii obosit și să nu mai ai putere să faci nimic. Dacă te joci prea mult, vei fi atât de obosit încât n-ai să mai ai putere nici să înveți sau să îți faci temele, iar aceste lucruri sunt mult mai importante decât joaca.

Pisica din fântână

Un fermier avea pe lângă ferma sa o pisica ce îi era de foarte mare ajutor pentru că prindea toată ziua șoareci.

Într-o zi, un băiețel din vecini a vrut să se joace cu pisica, doar că a început să se joace foarte urât cu micuțul animal. Băiatul a încercat chiar să arunce pisica într-o fântână. Pisicuța era foarte speriată și a început să plângă, sperând că cineva o va salva.

Din fericire, un alt băiețel trecea chiar atunci pe lângă fântână. El a auzit plânsetele pisicii care venea din fântână. Atunci s-a apropiat și a tras pisica afară. Animăluțul era fericit că viața sa a fost salvată.

Morala: Nu îți bate joc de animale. Din contră, ajută-le și fii bun cu fiecare. Așa cum te porți cu cei din jur, inclusiv cu animalele, așa vei fi tratat la rândul tău.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?