Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Două povești pline de învățăminte

Două povești pline de învățăminte
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Povestea lui Ionuț

Ionuț era un băiețel plin de energie și foarte jucăuș. Atunci când ieșea în parc sau mergea la locul de joacă, Ionuț nu stătea o clipă locului și ajungea acasă foarte obosit, de fiecare dată.

Într-o zi când a ajuns acasă, tatăl său i-a spus să se grăbească și să se ducă la baie să se spele. Ionuț a dat din cap în semn că urmează să facă acest lucru și s-a îndreptat spre camera lui.

După minute bune, tatăl sau observă că băiețelul nu s-a îndreptat încă spre baie și s-a dus în camera lui să vadă ce face acesta. Când a intrat, a văzut că fiul său adormise îmbrăcat, așa cum a venit de afară.

Tatăl i-a scos ușor încălțările apoi hainele murdare de la joacă și l-a îmbrăcat cu pijamaua.  A ieșit din camera lăsându-l să doarmă.

Morala:  Nu te juca atât de mult încât să fii obosit și să nu mai ai putere să faci nimic. Dacă te joci prea mult, vei fi atât de obosit încât n-ai să mai ai putere nici să înveți sau să îți faci temele, iar aceste lucruri sunt mult mai importante decât joaca.

Citește și:   Câinele lui Iacob, de Lev Tolstoi

Pisica din fântână

Un fermier avea pe lângă ferma sa o pisica ce îi era de foarte mare ajutor pentru că prindea toată ziua șoareci.

Într-o zi, un băiețel din vecini a vrut să se joace cu pisica, doar că a început să se joace foarte urât cu micuțul animal. Băiatul a încercat chiar să arunce pisica într-o fântână. Pisicuța era foarte speriată și a început să plângă, sperând că cineva o va salva.

Din fericire, un alt băiețel trecea chiar atunci pe lângă fântână. El a auzit plânsetele pisicii care venea din fântână. Atunci s-a apropiat și a tras pisica afară. Animăluțul era fericit că viața sa a fost salvată.

Morala: Nu îți bate joc de animale. Din contră, ajută-le și fii bun cu fiecare. Așa cum te porți cu cei din jur, inclusiv cu animalele, așa vei fi tratat la rândul tău.

Articole interesante

Lasa un comentariu