Două povești înțelepte chinezești

0

Următoarele povești fac parte din folclorul chinezesc și ascund în ele bucăți din bogata înțelepciune chinezească. În spatele unor întâmplări simple, se ascund mari adevăruri. Bucură-te de aceste povești înțelepte, încearca să interpretezi pildele din spatele lor și spune-le chiar și prietenilor tăi de ele.

Puterea sunetului

Un tânăr muncea în grădina familiei sale, când fratele său mai mare l-a strigat să vină la masă.

“Așteaptă un minut!”, a strigat tare fratele mai mic. “Ascund spada și vin!”

Când a intrat, fratele său l-a certat pentru indiscreție.

“De ce a trebuit să țipi atât de tare, ca să te audă toată lumea?”,  l-a mustrat fratele cel mare. “Ceea ce trebuie să audă doar urechile mele…ar trebui să aud doar eu și atât.”

După ce au luat masa, fratele cel mic s-a întors în grădină că să își termine treaba, dar s-a întors în casă imediat.

“Am ceva să îți spun”, îi șoptește acesta fratelui său.”Cineva mi-a furat spada!”

Momentul de furie

Un bărbat trăia undeva în statul Qi. Acesta iubea aurul mai mult decât orice. Nimic în lume nu era mai important pentru el decât aurul.

Într-o zi, acesta trecea pe lângă un magazin de bijuterii când a văzut înăuntru pe cineva care ține o bucată mare de aur în mână. Imediat, a dat buzna în magazin, s-a năpustit peste persoana de acolo, i-a smuls bucata de aur din mână și a rupt-o la fugă. Dar imediat a fost prins de polițiști.

“De ce ai furat aurul, deși în jur erau atât de mulți oameni?”, a întrebat judecătorul.

“Pentru că atunci când văd aur sunt orbit de orice altceva. Așa că nu am mai văzut și oamenii din jur.”Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?