Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce toţi câinii dau din coadă

De ce toţi câinii dau din coadă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-un orăşel îndepărtat trăia un om foarte bogat. El avea un câine şi o pisică, ce erau animalele sale credincioase şi de ajutor.

Câinele era deja bătrân, după ce o viaţă întreagă îşi slujise stăpânul, acum nu mai avea dinţi şi nu se mai putea lupta, dar era un foarte pun ghid pentru pisică, aceasta fiind puternică şi sprinţară.

Într-o zi, bărbatul a decis să trimită cele două animale în oraşul în care trăia fiica sa, pentru a-i duce acesteia un cadou. El pregătise un inel foarte frumos şi scump pe care câinele şi pisica urmau să îl transporte în siguranţă la fiica bogătaşului.

În drumul lor, cele două animale credincioase aveau de trecut un râu foarte mare şi învolburat. Câinele s-a oferit să ţină el inelul cât timp trec pe malul celălalt şi în acel moment a început o dispută între cei doi.

“Tu nici măcar nu ştii să înoţi”, a spus câinele. “Eu sunt mai puternic şi pot avea grijă de inel.” Pisica a refuzat să îi dea inelul, însă câinele a amenințat-o că o va mușca şi în cele din urmă aceasta a cedat.

Citește și:   Aventurile lui Cuculili (poveste italiană)

Chiar înainte de a ajunge pe malul opus, câinele a scăpat inelul în apă. Oricât l-au căutat cei doi, n-au mai reuşit să găsească bijuteria preţioasă.

Atunci, câinele şi pisica au decis să se întoarcă spre casa stăpânului lor. Înainte să ajungă, îngrozit de frică, câinele a rupt-o la fugă tocmai pentru a nu mai da ochii cu stăpânul său. Şi dus a fost!

Pisica s-a întors singură acasă şi când stăpânul său a văzut-o că s-a întors atât de repede şi faţă partenerul său de drum a fost uimit. Biata pisică era şi ea înspăimântată, însă a reuşit să îi povestească bărbatului cele întâmplate.

Când a auzit această poveste, stăpânul s-a înfuriat foarte rău şi a ordonat ca toţi oamenii săi să caute câinele, iar acesta să fie pedepsit urmând să îi fie tăiată coada.

Bogătașul a mai ordonat ca toţi câinii din lume să ia parte la căutări şi chiar atunci când un câine se întâlneşte cu un alt câine să îl întrebe: Tu eşti câinele bătrân care a pierdut inelul preţios? Dacă eşti tu, atunci coada îţi va fi tăiată! Imediat câinele îşi arata dinții şi dădea din coadă, pentru a dovedi că nu este el vinovatul.

Citește și:   Și tu poți să schimbi lumea

De atunci, pisicilor le este frică de apă şi toți câinii dau din coadă.

Articole interesante

Lasa un comentariu