Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce iepurașul aduce ouăle de Paște

De ce iepurașul aduce ouăle de Paște
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Odată, într-un regat îndepartat, trăia un rege care avea la curtea lui un magician. Într-o zi, magicianul i-a dăruit regelui o găină care făcea ouă foarte frumoase.

Regele era încântat, însă i-a spui magicianului că și-ar dori ca găină să facă ouă de aur. Magicianul a mai făcut o vrajă și găină a început să facă ouă de aur.

Regele era încântat. Devenea în fiecare zi mai bogat și toți regii din ținut îl invidiau. Regele își ținea găina într-o colivie specială, chiar lângă tronul său. Știa că într-o zi cineva va încerca  să îi fure găină, așa că de fiecare dată când primea vizitatori, îl chema pe magician și îi spunea să ascundă găina și să o înlocuiască cu o găină obișnuită.

Și chiar așa s-a întâmplă, pentru că într-o zi cineva a fuarat găina și a fugit. Regele era bucuros că îi ceruse magicianului să schimbe găinile. După cele întâmplate, regele i-a transmis magicianului să îi aducă înapoi găina. Dar a doua zi, când regele s-a uitat în colivia de aur a găinii,  a văzut cum acolo stătea un iepuraș alb.

“Ce se întâmplă!”, a strigat regele. “Iepurașule, cum ai ajuns aici?”

Regele a deschis cușca și i-a cerut unui slujitor să ia iepurele și să îl ducă înapoi în pădure. Apoi l-a chemat la el pe magician.

“Unde este găina mea?”, a întrebat regele. “Ți-am spus să o aduci înapoi.”

“Am adus-o înapoi. Am pus-o în colivie, doar că nu am avut când să o transform înapoi în găină.”

De atunci, n-au mai găsit niciodată iepurașul, dar din acea zi, copiii au găsit  ouă colorate ascunse peste tot prin regat. Și se spune că, din când în când, cineva mai găsea și câte un ou de aur.

Citește și:   Testul lui Socrate

Articole interesante

1 comentariu

  1. Este o poveste frumoasă și este foarte bună pentru copii mici

Lasa un comentariu