Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce e bine să ai un plan. Povestea celor trei peştişori din lac

De ce e bine să ai un plan. Povestea celor trei peştişori din lac
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trei peştişori trăiau într-un lac. Deşi erau prieteni buni, cei trei erau foarte diferiţi. De multe ori aveau păreri diferite şi nu de puţine ori ajungeau să se certe. Timpul a trecut şi cei trei peştişori au crescut mari.

Primul pește obişnuia să trăiască în trecut şi era foarte leneş. Nu îi plăcea să îşi complice existența şi nici să îşi facă planuri de viitor.

Al doilea pește era genul care trăia în prezent, era destul de înţelept şi lua decizii bune mai ales în ultimul moment.

Cel de-al treilea pește era foarte inteligent, gândea mult şi lua decizii înţelepte. De asemenea, avea multe idei, planuri şi cele mai bune sfaturi.

Într-o zi când cei trei se jucau în lac, cel de-al treilea pește a auzit cum doi pescari stăteau de vorbă. “Am auzit că în acest lac cresc peşti mari. Ce-ar fi să venim să pescuim aici?”. Celălalt pescar i-a răspuns: “Da, e o idee grozavă. Îmi place la nebunie să prepar şi să mănânc pește. Hai să venim mâine aici!”

Cel de-al treilea pește le-a spus celorlalţi doi: “Vedeţi, plănuiesc să ne pescuiască. Ar trebui să plecăm de aici într-un loc mai sigur. Am găsit deja o rută care ne va duce într-un canal din apropiere şi de acolo vom putea găsi un alt lac.”

Citește și:   Gândacii invizibili. Basm terapeutic, de S. Filipoi

Cel de-al doilea pește a spus: “Şi eu i-am auzit. Dar s-ar putea să nu vină aici, pentru că e destul de departe de oraş. Să aşteptăm până mâine, să vedem ce se întâmplă.”

Al treilea pește a spus “Hai să îi ignorăm şi mai bine să ne odihnim.”

Al treilea pește a plecat singur în canalul pe care l-a găsit, din moment ce ceilalţi doi nu au dorit să îl însoţească.

A doua zi, pescarii au venit. Cel de-al doilea pește i-a văzut şi a făcut rapid un plan ca să scape. Pentru că a fost prins în undiţă, peştele s-a prefăcut mort. Pescarul l-a aruncat înapoi în lac şi aşa peștișorul a scăpat cu viață.

Cel mai leneş dintre cei trei peşti nici măcar nu aflase că pescarii sunt pe malul lacului. A fost prins imediat şi până să se gândească cum să scape, peştele a fost pus în coşul pescarilor fără nicio şansă să se mai salveze.

Morala: Întotdeauna este bine să ai un plan pentru că în acest fel vei putea trece mai ușor peste anumite probleme și poți evita unele pericolele care apar.

Citește și:   Povestea căţelului nemulţumit

Articole interesante

Lasa un comentariu