Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cutia din fier

Cutia din fier
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mohan Das era fiul unui om de afaceri extrem de bogat. Când tatăl său a murit, Mohan Das i-a lăsat acestuia moștenire o cutie din fier care avea mai multe obiecte valoroase în ea. Într-o zi, Mohan Das trebuia să ajungă în oraș cu niște treabă. Așa că, a luat cutia și a i-a dus-o prietenului său Ramasewak.

“Te rog să ai grijă de această cutie. Tatăl meu mi-a lăsat-o. Mă voi întoarce din oraș peste câteva zile și o voi lua de la tine”, i-a spus Mohan Das lui Ramasewak.

“Stai liniștit, voi avea grijă de ea”, a spus Ramesewak.

Astfel, Mohan Das și-a început fericit călătoria. Știa că a lăsat în siguranță cutia prețioasă.

Peste câteva zile s-a reîntors și s-a dus la prietenul său pentru a-și lua cutia. Ramasewak s-a prefăcut surprins: “Ah, cutia…! Au mâncat-o șobolanii. Nu am putut să îi opresc”, a spus acesta.

Atunci, Mohan Das și-a dat seama că prietenul său îl minte. Ramasewak încerca să îl păcălească. Dar pentru că era un om inteligent, Mohan Das și-a spus: “Trebuie să găsesc o metodă prin care să îmi recuperez cutia de la Ramasewak”.

Citește și:   Ce înseamnă să fii bogat?

În următoarea zi, Mohan Das s-a dus la Ramasewak și i-a spus:”Prietene, poți să îl trimiți pe fiul tău? Am nevoie de cineva care să aibă grijă de proprietatea mea.”

Ramasewak s-a gândit puțîn. “Mohan Das pare să fie destul de fraier. Poate la final o să îl plătească pe fiul meu pentru că a avut grijă de proprietatea lui”, s-a gândit Ramasewak. Apoi, i-a spus acestuia că îl va trimite pe fiul lui imediat.

În dimineață următoare, Mohan Das a venit alergând la Ramesawak și i-a spus: “Prietene, s-a întâmplat ceva îngrozitor. Un șoim l-a răpit pe fiul tău.”

Ramasewak a izbucnit: “Cum ar putea un șoim să îl ridice pe fiul meu?”

“În același fel în care șobolanii au putut să mănânce cutia mea din fier”, i-a spus Mohan Das.

“Îmi pare rău, îmi dau seama că am greșit”, a spus Ramesewak cu grijă în glas. Acesta se simțea jenat că a încercat să își înșele prietenul și i-a dat înapoi cutia. Amadoi au fost fericiți atunci și au hotărât să rămână în continuare prieteni.

Articole interesante

Lasa un comentariu