Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Cum treci peste probleme: „Este momentul sa devii un lac!”

Cum treci peste probleme: „Este momentul sa devii un lac!”

Odată, un băiat copleşit de probleme şi extrem de nefericit a decis să meargă la un bătrân maestru din sat şi să îi ceară ajutorul. Tânărul i-a spus înţeleptului că duce o viaţă tristă şi are nevoie de un ajutor şi de o soluţie ca lucrurile să se schimbe.

Imediat ce i-a auzit povestea, bătrânul i-a cerut băiatului să pună un pumn plin de sare într-un pahar cu apă, pe care apoi să îl bea.

“Ce gust are?”, a întrebat maestrul.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Groaznic!”, a spus tânărul.

Bătrânul a zâmbit, apoi i-a cerut tânărului să ia un pumn de sare şi să îl arunce într-un lac. Cei doi au mers în apropierea unei ape în care băiatul a aruncat pumnul de sare.

Bătrânul înţelept a spus: “Acum bea apa din lac şi spune-mi ce gust are?”

“Este bună”, a spus băiatul.

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

“Simţi gustul de sare?”, a întrebat maestrul.

“Nu, deloc”, a răspuns tânărul băiat.

Atunci înţeleptul maestro s-a aşezat lângă băiatul plin de probleme care venise la el, s-a uitat fix în ochii lui şi i-a spus: “Durerea din viaţa fiecăruia dintre noi este sare curată. Cantitatea de durere din viaţă rămâne aceeaşi. Dar cantitatea de durere pe care o gustăm depinde de recipientul în care o punem. Aşadar, ţine minte. Atunci când este ceva ce te face să suferi, singurul lucru pe care poţi să îl faci este să lărgești forma lucrurilor. Încetează să mai fii un pahar. E momentul să începi să devii un lac.”

Lasa un comentariu