Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Copacul plin de ace

Copacul plin de ace
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

La marginea unei păduri, într-o casă mică, trăiau doi frați. Fratele mai mare se purta foarte urât cu fratele sau mai mic, mânca și porțiile lui de mâncare și îi lua toate hainele.

Într-o zi, fratele cel mare s-a dus în pădure pentru a aduna lemne de foc pe care urmă apoi să le vândă la piață. Cum mergea așa, tăind toate crengile copacilor care îi ieșeau în cale, a ajuns la un copac magic.

Copacul îl vede și îi spune: “Dragul meu, te rog să nu îmi tăi crengile. Dacă îmi vei ascultă rugămintea, te voi răsplăti cu merele mele de aur.”

Fratele cel mare a fost de acord, dar în final s-a arătat dezamăgit de numărul de mere pe care copacul i le-a dat. Băiatul s-a înfuriat pe loc, și a amenințat copacul că îi va tăia trunchiul cu totul, dacă nu îi dă mai multe mere. În schimb, copacul magic a revărsat asupra fratelui cel mare și lacom, sute de ace.

Băiatul s-a întins pe pământ, copleșit de durere și plângând. Afară deja se înserase, iar el nu se mai putea mișca de pe loc.

Citește și:   De ce ursul e ursuz (poveste suedeză)

Îngrijorat, fratele cel mic a plecat să îl caute, văzând că nu mai apare. Acesta l-a găsit întins sub copac, cu zeci de ace intrate în piele. Băiatul a început să îi scoată fiecare ac cu mare grijă și dragoste.

După ce a terminat de scos acele din piele, fratele cel mare și-a cerut scuze că l-a tratat atât de rău până atunci și a promis că va fi un om mai bun.

Copacul magic a fost martor la promisiuni și a văzut schimbarea din inima fratelui cel mare și i-a răsplătit pe cei doi băieți cu toate merele de aur de care ar fi avut nevoie vreodată.

Morala: este important să fii bun și recunoscător și de fiecare dată vei fi răsplătit.

Articole interesante

Lasa un comentariu