Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Copacul din deşert

Copacul din deşert
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un copac creştea stingher în nisipul fierbinte al deşertului. Nisipul fierbinte şi aspru îi acoperea o bună parte din trunchi. Soarele reuşise să îi ardă coroana. Cu toate acestea, copacul continua să supravieţuiască în deşert.

Într-o zi un şoim trecea în zbor deasupra deşertului. Pasărea a zărit copacul şi aşa a venit şi s-a aşezat pe ramurile lui. Şoimul s-a uitat împrejur şi îi spune copacului.

– Eşti un copac tare ciudat. De ce continui să trăieşti în mijlocul acestui deşert fierbinte unde nimic altceva nu mai trăieşte? Cine are nevoie de tine?

– Tu, răspunde copacul.

– Eu?, întreabă surprins, şoimul. Nu am nevoie de tine!

– Da, tu, doar nu eu, spune copacul. Ar fi trebuit ca acum să stai pe nisipul fierbinte în loc să stai pe ramurile mele. Dacă nu eram eu, altcineva care te vedea stând singur pe ramurile unui copac ar fi spus că nimeni nu are nevoie de tine, de asemenea, şi te-ar fi întrebat tu pentru ce mai trăieşti. Stând pe ramurile mele, tu crezi că eu am nevoie de tine.

Citește și:   Maimuța și avarul

Şoimul s-a gândit puţin şi i-a dat dreptate copacului. Dacă nu era copacul, şoimul s-ar fi simţit singur şi inutil în deşertul imens.

Articole interesante

Lasa un comentariu