Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cine este fericit? Păunul şi cioara

Cine este fericit? Păunul şi cioara
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O cioară trăia într-o pădure şi era mulţumită de viaţa sa. Dar, într-o zi, cioara a văzut o lebădă.

“Lebăda asta este atât de albă şi eu sunt atât de neagră…”, s-a gândit ea.“Lebăda cred că este cea mai fericită pasăre de pe pământ.” Şi i-a împărtășit şi lebedei gândurile sale.

“Sincer, şi eu credeam că sunt cea mai fericită pasăre de pe pământ până când am văzut un papagal care avea două culori. Acum cred că papagalul este cea mai fericită pasăre.”

Cioara l-a abordat apoi pe papagal, iar papagalul i-a explicat şi el: “Aveam o viaţă fericită până când am văzut un păun. Eu am două culori, dar păunul are o mulţime de culori.”

Cioara a mers apoi să viziteze un păun la zoo şi a văzut cum lumea îl privea cu multă admiraţie. După ce oamenii au plecat, cioara s-a apropiat de păun şi i-a spus.

“Eşti atât de frumos! În fiecare zi, zeci de oameni vin să te vadă. Pe mine când mă văd, imediat mă şi gonesc. Cred că eşti cea mai fericită pasăre de pe planetă.”

Citește și:   Șoricelul lacom

Păunul i-a dat imediat replica: “Întotdeauna am crezut că sunt cea mai frumoasă pasăre din lume. Dar din cauza frumuseţii mele am ajuns la zoo. M-am uitat cu atenţie la toate vieţuitoarele de aici şi am observat că cioara este singura pasăre care nu este ţinută într-o colivie. Aşa că, în ultimele zile m-am tot gândit…dacă eram o cioară, acum aş fi zburat liber şi fericit peste tot.”

Articole interesante

Lasa un comentariu