Cele trei întrebări ale regelui

0

Regele Arthur era foarte apropiat de Edgar, iar acest lucru îl făcea invidios pe unul dintre curtenii săi care şi-ar fi dorit să ajungă el prim-ministrul regelui. Dar acest lucru nu era posibil pentru că Edgar era cel care ocupa această poziţie. Într-o zi regele l-a lăudat pe Edgar în faţă curteanului invidios care s-a enervate atunci foarte tare şi i-a spus regelui că îl laudă fără motiv pe acesta.

Atunci, curteanul care visa să ajungă şeful suitei de miniştri i-a spus regelui că dacă Edgar va reuşi să răspundă la trei dintre întrebările pe care i le va pune el, atunci se va resemna şi va accepta faptul că Edgar este inteligent şi îşi merită funcţia. Regele întotdeauna şi-a dorit să îl testeze pe Edgar aşa că a aceeptat.

Cele trei întrebări erau:

Câte stele sunt pe cer.

Unde este centrul Pământului.

Câte bărbaţi şi câte femei trăiesc în lume.

Regele i-a pus imediat lui Edgar cele trei întrebări şi l-a informat că dacă nu ştie să răspundă la ele va fi nevoit să îl dea afară din funcţia pe care o are.

Că să răspundă la prima întrebare, Edgar a adus în faţa regelui o oaie blănoasă şi a spus sigur pe el şi convingător: “Pe cer sunt atâtea stele câte fire de păr sunt pe această oaie. Prietenul nostru poate să le numere dacă vrea să se convingă.”

Pentru a răspunde la a două întrebare, Edgar a desenat câteva linii pe podea şi a înfipt în miloc o bucată de fier. “Acesta este centrul Pământului. Cine vrea să se convingă poate să măsoare şi nu o să mai aibă niciun dubiu.”

Răspunsul la cea de-a treia întrebare a fost de-a dreptul surprinzător. “Să numeri câţi bărbaţi şi câte femei sunt pe lume este dificil, din moment ce există nişte specimene, aşa cum este şi curteanul tău, care nu pot fi încadrate în niciuna din cele două categorii. De aceea, dacă toţi oamenii ca el ar dispărea, doar atunci cineva ar putea calcula numărul exact de femei şi bărbaţi.”

Morala: întotdeauna există o soluţie, trebuie doar să încerci să gândeşti dincolo de limite.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?