Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cele trei căi

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Se spune erau trei prieteni care îşi doreau urce un munte pentru în vârful lui trăia un bătrân plin de înţelepciune pe care îşi doreau -l cunoască.

La un moment dat au ajuns la o răscruce, şi fiecare a continuat şi aleagă drumul după cum îl îndemna sufletul.

Primul a ales o cărare abruptă, ce urcă drept către vârf. Nu-i pasă de pericole, dorea ajungă la bătrânul din vârful muntelui cât mai repede.

A două cale nu era chiar atât de abruptă, dar străbătea un canion îngust şi accidentat, străbătut de vânturi puternice.

Al treilea a ales o cărare mai lungă, care ocolea muntele şerpuind în pante line.

După 7 zile, cel care urcase pe calea cea abruptă a ajuns în vârf extenuat, plin de răni sângerânde. Plin de nerăbdare, s-a aşezat şi aştepte prietenii.

După 7 săptămâni, ameţit de vânturile puternice care i se împotriviseră, ajunse şi al doilea. Se aşeza în tăcere lângă cel dintâi, aşteptând.

După 7 luni sosi şi cel de al treilea, cu faţă strălucindu-i de fericire, semn al unei profunde stări de linişte şi mulţumire interioară.

Citește și:   Povestea câinelui care a fugit de acasă

Cei doi erau furioşi pentru drumul lor a fost greu şi au avut mult de aşteptat, în timp ce drumul lui a fost o adevărată plăcere. Aşa l-au întrebat pe bătrânul înţelept care a ales cel mai bine.

-Ce ai învăţat tu? îl întreba pe primul.

viaţă este grea şi plină de pericole şi greutăţi, este plină de suferinţă şi adeseori ceea ce întâlnesc în cale îmi poate provoca răni, pentru fiecare pas înainte trebuie duc o lupta încrâncenată care sleieşte de puteri. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

Da, ai ales bine… Şi tu, ce ai învăţat? îl întreba pe al doilea.

în viaţă multe lucruri pot abate din cale, uneori pot pierd drumul, ajungând cu totul altundeva decât doresc… dar dacă nu îmi pierd încrederea, reuşesc până la urmă. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

Da, ai ales bine… Şi tu, ce ai învăţat? îl întreba pe ultimul.

pot bucură de fiecare pas pe care îl fac dacă aleg am Răbdare, dacă privesc cu Înţelegere viaţă nu este o povara grea, ci un miracol la care sunt primit cu bucurie iau parte, Iubirea care mă înconjoară din toate părţile îmi poate lumina sufletul dacă îi dau voie pătrundă acolo. Aşadar… am ales eu calea cea mai bună către tine?

Citește și:   Curiozități despre cai și ponei

Da, ai ales bine…

Uimiţi de răspunsurile bătrânului, cei trei prieteni au căzut pe gânduri. Şi au înţeles, în sfârşit, la orice răscruce POT ALEGE… iar viaţă fiecăruia este rezultatul alegerilor făcute de-a lungul ei.

Măcar pe undeva prin vreun colţ de suflet mai găsim puţină Răbdare, un strop de Înţelegereşi poate Iubire!

Articole interesante

Lasa un comentariu