Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cea mai frumoasă inimă

Cea mai frumoasă inimă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi, în mijlocul unei adunări de oameni, un tânăr a început să strige: “Oameni buni, uitați-vă la mine, eu am cea mai frumoasă inimă din lume.”

Oamenii se uitau la el uimiți de frumusețea și perfecțiunea inimii sale, care nu avea nici cel mai mic defect. Inima tânărului arăta superb.

Imediat, acolo a apărut și un bărbat mai în vârstă care i-a spus tânărului: “Nu, fiul meu. Eu am cea mai frumoasă inima din lume.”

Atunci, tânărul îi spune: “Arată-mi inima ta, atunci!”

Bărbatul în vârstă i-a arătat inima. Inima bărbatului avea cicatrici peste tot și părea ca fiind făcută din mai multe piese, în diverse culori. Marginile inimii erau aspre, iar unele părți lipsă erau înlocuite cu alte piese.

Tânărul începu să râdă: “Dragul meu, ești supărat? Uite cât de perfect arată inima mea. Nu găsești nici cea mai mică imperfecțiune, niciun defect. A ta, în schimb, este plină de cicatrici și răni. Cum pot să spui că aceasta este o inimă frumoasă?”

“Dragul meu, inima mea este la fel de frumoasă ca și a ta. Vezi aceste cicatrici? Fiecare cicatrice reprezintă dragostea împărtășită unei persoane. Împart câte o bucată din inima mea fiecărei persoane pe care o iubesc, iar în schimb, primesc o altă bucată de inimă, pe care o pun îl locul piesei pe care o ofer”, a explicat bătrânul.

Citește și:   Lăcomia îți aduce suferință

Tânărul a rămas fără cuvine.

Bătrânul a continuat.” Inima mea nu mai are forma perfectă pentru că uneori nu am primit în schimb dragostea pe care am oferit-o. Inima ta este perfectă și fără cicatrici pentru că nu ai iubit pe nimeni, nu-i așa?”

Băiatul a căzut pe gânduri și nu a mai scos niciun cuvânt. Lacrimile au început să îi curgă pe obraji. Atunci, tânărul s-a apropiat de bărbatul mai în vârstă, a smuls o bucată din inima sa și i-a dat-o celui care l-a învățat una dintre cele mai importante lecții de viață.

Articole interesante

Lasa un comentariu