Ce păţeşti dacă eşti neglijent

0

Într-un sătuc îndepărtat trăia o femeie foarte harnică. Cât era ziua de lungă femeia se ocupă de grădina ei plină de legume şi pomi fructiferi. Grădina era sursa din care îşi câştigă bănuţii pentru a întreţine casă şi familia.

Cu timpul îşi propusese chiar să o înveţe şi pe fiica ei tainele grădinăritului în speranţa că pe măsură ce o vor lăsa puterile să aibă cine să se îngrijească de mica lor avere.

Într-o zi, în timp ce se plimba prim grădina, femeia a văzut câteva ouă de insecte pe frunzele plantelor. Atunci i-a ceut fiicei sale să stropească plantele cu o soluţie specială pentru a distruge ouăle. Nu au mai trecut multe zile şi mama s-a îmbolnăvit. Femeia nu a mai putut merge să vadă ce se întâmplă cu plantele ei şi a stat câteva zile la pat pentru a se face bine.

Când s-a refăcut, femeia a mers direct în grădină pe care o iubea atât de mult şi a fost şocată să vadă că toate roadele erau distruse de insecte. I-au dat lacrimile. Toată munca ei de până atunci a fost distrusă şi nici nu mai avea cu ce merge la târg pentru a câştiga bani.

Abia când a văzut cât de tristă era mama sa, fiica ei a realizat greşeala pe care a făcut-o. Mama a făcut-o să înţeleagă că niciodată nu trebuie aă fii neglijent cu ceea ce ai de făcut.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?