Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce daruri accepți?

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Lângă Tokio trăia un vestit războinic Samurai, care a decis -i îndrume pe cei tineri în budismul Zen. Se spune în ciuda vârstei înaintate, el putea înfrânge orice adversar.

Într-o dupăamiază, un luptător – cunoscut pentru lipsa lui de scrupule – a ajuns în localitatea unde trăia bătrânul Samurai. Era cunoscut pentru tehnicile lui de a provoca la lupta, aştepta până când adversarulfăcea prima mişcare şi apoi contraatacă cu viteză.

Tânărul luptător nu pierduse încă nici o lupta. Auzind de reputaţia Samuraiului, a decis -l învingă pentru a-şi mari faima.

Toţi studenţii erau împotriva luptei, dar bătrânul Samurai a acceptat provocarea. S-au adunat toţi în piaţă din centrul oraşului, iar tânărul a început -l insulte pe Samurai. A aruncat câteva pietre în direcţia lui, l-a scuipat în faţă, i-a aruncat toate insultele ce există sub soare, i-a insultat până şi pe strămoşii săi.

Timp de câteva ore, a făcut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar bătrânul rămânea impasibil. La sfârşitul după-amiezii, simţinduse obosit şi umilit, războinicul a abandonat şi a plecat.

Decepţionaţi de faptul maestrul primise atât de multe insulte şi provocări, studenţii l-au întrebat:

Citește și:   Ce păţeşti atunci când eşti neglijent

– Cum ai putut răbda atât de multă umilinţă? De ce nu ţiai folosit spadă, chiar dacă ştiai ai fi pierdut, în loc ţi expui laşitatea în faţă tuturor?

Dacă cineva vine la ţine cu un dar şi tu nu îl primeşti, cui aparţine darul? întreba Samuraiul.

-Celui care ţi l-a oferit, replică unul dintre discipoli.

La fel şi cu orice mânie, insultă sau invidie, spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă aparţină celui care le-a purtat.

În viaţă de zi cu zi sunt nenumărate situaţiile în care ne trezim prinşi fără vrem în tot felul de situaţii nedorite.

Fiecare clipă îşi are darul ei. Unele daruri ne sunt de folos, altele ne încurcă. Totul depinde de noi. Putem alege acceptăm orice dar şi ne lăsăm atraşi în jocul altora, sau fim selectivi… şi acceptămdoar acele daruri care ne ajută în creşterea noastră.

Articole interesante

Lasa un comentariu