Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cât de mult contează încurajarea

Cât de mult contează încurajarea
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un grup de broaşte traversa o pădure şi la un moment data, dintr-o întâmplare nefericită, două dintre ele au căzut într-o groapă adâncă.

Toate celelalte broaşte au înconjurat groapa şi când au văzut cât este de adâncă şi-au spus că cele două nu mai au cum să scape cu viaţă de acolo.

Cele două broaşte au ignorat comentariile care se auzeau de pe margine şi încercau să iasă afară. Broaştele care erau la marginea groapei strigau la ele să renunţe, pentru că nu mai au nicio şansă de supravieţuire.

În cele din urmă, una dintre broaşte a luat în serios ce strigau cele de afară şi a renunţat, găsindu-şi foarte repede sfârșitul în groapă.

Cealaltă broască a continuat să sară cât de tare putea, în ciuda strigătelor care se auzeau. Broasca se străduia să sară şi mai tare şi în cele din urmă a reuşit. Când a ieşit afară, broaştele de pe margine au întrebat-o: Nu ne-ai auzit?

Dar broasca le-a spus că nu auzea nimic din ce îi spun şi a crezut tot timpul că o încurajează.

Morala

Există o diferenţa mică între viaţă şi moarte, între a continua şi a renunţa. Un cuvânt de încurajare cuiva care este jos îl poate ridica şi îl va ajuta să răzbată.

Citește și:   Povestea băieţelului care îşi dorea să fie Crăciunul în fiecare zi

Un cuvânt distructiv cuiva căruia este la pământ îl poate doborî definitiv.

Fiţi întotdeauna atenţi la cuvintele pe care le rostiţi. Puterea cuvintelor este greu de înţeles, dar un cuvânt de încurajare poate face miracole. Oricine poate rosti cuvinte care îi pot face pe alţii să renunţe. Cei care îşi fac timp şi au răbdare să îi încurajeze pe semeni lor sunt cu adevărat oameni speciali.

Articole interesante

Lasa un comentariu