Câinele cel isteț

0

Odată, un fermier și nevasta lui aveau o turmă de oi. Cei doi au făcut mari eforturi să aibă acea turmă frumoasă, însă lupul care trăia în pădurea din apropiere a dat iama într-o noapte și a mâncat toate oile. Doar una a scăpat! Supărați de cele întâmplate, cei doi se hotărăsc să vândă și oaia care a rămas. Oaia însă i-a auzit atunci când discutau despre ce au de gând și și-a zis: Mai bine plec să trăiesc în libertate, decât să ajung să fiu tăiată de măcelar. Așa că, într-o noapte, oaia a fugit de la fermă, împreună cu câinele de pază de acolo.

Din întâmplare însă, lupul i-a văzut și s-a gândit că i-ar plăcea să mănânce oaia la cină. În același timp, știa că nu se poate apropia de oaie, atât timp cât este păzită de câine. Așa că îi spuse oiței: Bună, dragă oaie. Vino aici și înapoiază-mi haina pe care ți-am  împrumutat-o săptămâna trecută.

Însă câinele a înțeles imediat care sunt intențiile lupului. Acesta observă o capcană pe care o așezase fermierul lângă un copac. Așa că îi spune lupului: Te vom crede negreșit, imediat ce te apropii și atingi lanțul sfânt care atârnă lângă copac.

Imediat ce lupul s-a apropiat de copac, picioarele i-au fost prinse în capcană. Dimineața, fermierul a văzut cele întâmplate și era foarte fericit că lupul a fost prins, în sfârșit. Așa că, atât oaia cât și câinele de pază s-au întors la fermă, unde au fost bine primiți și unde era în continuare nevoie de ei.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?