Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Câinele cel isteț

Câinele cel isteț
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Odată, un fermier și nevasta lui aveau o turmă de oi. Cei doi au făcut mari eforturi să aibă acea turmă frumoasă, însă lupul care trăia în pădurea din apropiere a dat iama într-o noapte și a mâncat toate oile. Doar una a scăpat! Supărați de cele întâmplate, cei doi se hotărăsc să vândă și oaia care a rămas. Oaia însă i-a auzit atunci când discutau despre ce au de gând și și-a zis: Mai bine plec să trăiesc în libertate, decât să ajung să fiu tăiată de măcelar. Așa că, într-o noapte, oaia a fugit de la fermă, împreună cu câinele de pază de acolo.

Din întâmplare însă, lupul i-a văzut și s-a gândit că i-ar plăcea să mănânce oaia la cină. În același timp, știa că nu se poate apropia de oaie, atât timp cât este păzită de câine. Așa că îi spuse oiței: Bună, dragă oaie. Vino aici și înapoiază-mi haina pe care ți-am  împrumutat-o săptămâna trecută.

Însă câinele a înțeles imediat care sunt intențiile lupului. Acesta observă o capcană pe care o așezase fermierul lângă un copac. Așa că îi spune lupului: Te vom crede negreșit, imediat ce te apropii și atingi lanțul sfânt care atârnă lângă copac.

Citește și:   Măgarul și umbra lui

Imediat ce lupul s-a apropiat de copac, picioarele i-au fost prinse în capcană. Dimineața, fermierul a văzut cele întâmplate și era foarte fericit că lupul a fost prins, în sfârșit. Așa că, atât oaia cât și câinele de pază s-au întors la fermă, unde au fost bine primiți și unde era în continuare nevoie de ei.

Articole interesante

Lasa un comentariu