Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Câinele care şi-a învăţat lecţia

Câinele care şi-a învăţat lecţia
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-un sat de munte, câinele unui localnic îşi câştigase faima că este foarte rău şi agresiv. Câinele avea obiceiul de a merge în spatele oamenilor care treceau pe stradă şi când aceştia nu se aşteptau îi musca de picioare.

Pentru că sătenii au început să se plângă de faptul că acest câine viclean îi urmăreşte şi îi mușcă, stăpânul său a căutat o soluţie pentru a aplana deja numeroasele conflicte pe care le avea cu vecinii din sat.

 Astfel, acesta s-a gândit să îi pună la gât câinelui o zgardă de care să atârne un clopoţel şi în acest fel oamenii care merg pe drum să fie alertaţi de sunet când câinele se află în apropierea lor.

Câinele a simţit că această nouă zgardă cu clopoţel este de fapt o recompensă pentru el şi a început să fie foarte mândru şi consideră că nici nu mai trebuie să îi bage în seama pe cei care trec pe stradă.

Într-o zi, un câine de vânătoare i-a ieşit în cale câinelui cu clopoţel la gât. Câinele de vânătoare a aflat întreaga poveste şi i-a deschis ochii câinelui, explicându-i adevăratul motiv pentru care stăpânul lui i-a pus un clopoţel la gât.

Citește și:   De ce iepurașul aduce ouăle de Paște

Adevarăul a căzut ca un trăsnet asupra câinelui căruia îi venea acum să intre în pământ de ruşine. Aşa a aflat că stăpânul lui i-a pus clopoţelul pentru ca oamenii să îl audă de la distanţă şi să se ferească de el.

Morala: uneori ceea ce pare a fi un ropot de aplauze de încurajare este de fapt o palmă peste faţă.

Articole interesante

Lasa un comentariu