Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Bunătatea este AUR

Bunătatea este AUR

Vântul şi Soarele au ajuns la o dispută despre care dintre ei este mai puternic. În cele din urmă, cei doi au hotărât să decidă care este mai puternic urmărind care dintre ei va putea, primul, să facă un trecător să se dezbrace de palton.

Atunci când un călător a trecut prin zonă, Vântul a început să sufle atât de tare, dar cu cât sulfa mai tare, cu atât trecătorul trăgea paltonul şi se înfăşură mai bine în el.

Apoi a venit rândul Soarelui. Acesta a început să strălucească uşor, cu raze blânde, iar trecătorul a simţit imediat căldură mult dorită şi şi-a scos în cele din urmă paltonul. Atunci Soarele a fost declarat câştigător!

Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Morala: Vântul şi Soarele sunt doar metafore pentru forţă şi bunătate. Blândeţea va ajunge întotdeauna mai redepe la inima cuiva, decât forţa, autoritatea şi ameninţările. Atunci când vrei ceva de la o anumită persoană e de preferat să fii calm, uman, bun. Oamenii vor răspunde mai bine la cuvinte frumoase decât la ţipete sau jigniri.

Lasa un comentariu