Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Avarul și aurul

Avarul și aurul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un bătrân avar trăia într-o casă cu grădina. Bătrânul își ținea ascuns aurul îngropat într-o groapă, sub niște pietre din grădina.

În fiecare zi, înainte să meargă la culcare, avarul se ducea la pietrele sub care era îngropat aurul și număra monedele. Și continuă să facă acest lucru în fiecare zi, dar niciodată nu cheltuia nimic din ceea ce agonisea.

Într-o zi, un hoț care observase obiceiul bătrânului, a așteptat până când acesta s-a întors în casă. După lăsarea întunericului, hoțul s-a dus la locul în care bătrânul își ascunde aurul și a furat tot.   A doua zi, avarul a descoperit că toată comoara sa a dispărut și a început să plângă în hohote.

Vecinul său l-a auzit plângând și l-a întrebat ce s-a întâmplat. După ce bătrânul i-a povestit întâmplarea, vecinul l-a întrebat: “Dar de ce nu ai păstrat banii aceștia undeva în casă? Ar fi fost mai ușor să iei din ei, atunci când aveai nevoie să îți cumperi ceva.”

“Să cumpăr?!”, spune avarul. “N-am folosit niciodată aurul pentru a cumpăra ceva. N-am avut niciodată de gând să cheltuiesc din economiile făcute.”

Citește și:   Povestea băiețelului care nu se sătura de ciocolată

Auzind așa ceva, vecinul aruncă o piatră în groapa și îi spune avarului:”În acest caz, economisește piatra asta. Este la fel de inutil precum aurul care ți-a fost furat.”

Articole interesante

Lasa un comentariu