Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ai grijă ce plantezi

Ai grijă ce plantezi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un împărat din Orientul Îndepărtat a decis că este momentul să îşi aleagă succesorul. Pentru că nu avea copii, împăratul a decis ca urmaşul său să fie un om din popor.

Într-o zi el a chemat toţi tinerii din regat la palatul său şi le-a spus că dintre ei va alege următorul împărat.
“Am să vă dau fiecăruia dintre voi câte o sămânţă…o sămânţă foarte specială.  Vreu să plantaţi sămânţa, să o udaţi şi să o îngijiți în fiecare zi şi peste un an veţi veni toţi aici cu plantele care au răsărit din seminţele plantate. Eu voi analiza plantele şi în funcţie de ele voi decide cine este viitorul împărat“, a spus acesta.

Tinerii au plecat spre casele lor pentru a planta nerăbdători seminţele. Peste câteva săptămâni toţi începuseră să se laude între ei cu platele ce au răsărit. Un băieţel pe nume Ling care primise şi el o sămânță  pe care a plantat-o, a udat-o şi a avut grijă de ea de la bun început,  era supărat pentru că din sămânța lui nu ieșise nimic.

Băieţelul a continuat însă să aibă grijă de plantă, chiar dacă îşi pierduse orice speranţă. Mai mult, considera că toată această încercare este un mare eşec. După şase luni, planta lui Ling tot nu răsărise.
Toţi ceilalţi aveau copăcei, flori, plante înalte . Ling nu le-a spus nimic prietenilor săi despre planta sa care nu răsărise.
După ce a trecut anul, toţi tinerii din regat au mers cu plantele la palat, inclusiv Ling care a ajuns acolo la insistenţele mamei sale. Împăratul a intrat în încăpere şi a rămas uimit când a văzut atâtea plante de toate dimensiunile şi formele. Ling a pus jos vasul în care a plantat sămânţa, iar toţi ceilalţi au început să râdă de el.

Citește și:   Maimuţa şi delfinul

După ce s-a făcut linişte împăratul a spus: “Ce plante frumoase aţi adus. Azi unul dintre voi va fi desemnat următorul împărat. “ Dintr-o dată, împăratul l-a văzut pe Ling cum stă într-un colţ cu vasul său gol şi le-a ordonat gărzilor să îl aducă în faţă.

Copiii au început din nous ă râdă, doar că împăratul a ordonat să se facă linişte. Împăratul s-a uitat către Ling şi apoi s-a adresat mulţimii: “ În faţa voastră se află viitorul împărat…Numele lui este Ling.”
Împăratul a continuat:

“În urmă cu un an, v-am dat fiecăruia câte o sămânţă. V-am spus să luaţi seminţele şi să le plantaţi, să le udaţi şi să mi le aduceţi. Doar că v-am dat seminţe fierte care nu ar fi avut cum să crească. Toţi, în afară de Ling, mi-aţi adus plante, doar că atunci când aţi văzut că seminţele nu cresc, le-aţi înlocuit. Ling este singurul care a avut curajul şi onestitatea să îmi aducă vasul cu sămânţa primită de la mine, în el. De aceea el este cel care va deveni împărat.”

“Dacă plantezi onestitate, vei recolta încredere” , a spus împăratul.

Citește și:   Pericolul de la fermă

Articole interesante

Lasa un comentariu