Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tara trantorilor, snoava saseasca

Tara trantorilor, snoava saseasca
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Pe cealaltă latură a pământului se povesteşte că ar fi o ţară ciudată. La şase ceasuri depărtare de Nu – ştiu – ce, se află minunatul oraş Nicăieri, unde totul este altfel decât la noi. Străzile sunt pavate cu clătite; casele – clădite din pesmeţi, tencuite cu smântână sau miere şi-acoperite cu plăcinte. Tocurile şi zăbrelele ferestrelor sunt din cârnaţi, uşile din slănină, iar munţii din împrejurimi numai şi numai din cozonaci umpluţi cu migdale şi cu stafide. Măceşul şi sălciile sunt pline de cele mai alese dulciuri şi pomii din grădină, încărcaţi cu fructele cele mai gustoase.

Pe-acolo ploaia cade sub formă de vin, ninge cu zahăr. În râuri nu curge apă, ci numai lapte şi miere.
Pe deasupra, nu se vede nicăieri murdărie, după cum nu sunt purici, ploşniţe, şerpi veninoşi sau buruieni otrăvitoare. Nu există hoţi sau puşcării. De fapt, nu se pomeneşte nimic din ceea ce poate face, uneori pe la noi, viaţa urâtă. Ci totul este orânduit pentru plăcerea veşnică şi nestingherită a omului.

În fiecare zi este duminică. N-ai de făcut altceva decât să mănânci, să bei, să dormi şi să fii întotdeauna vesel. Dar nici măcar mâncatul sau băutul nu înseamnă vreo greutate. Porumbeii şi puii, grăsunii, iepurii de casă şi vânatul umblă ori zboară pretutindeni, gata fierţi sau prăjiţi, implorându-te să-i mînânci. Fiecare poartă, de altminteri, câte un cuţit în spate. N-ai decât să tai din ce şi cât îţi place. Laptele, mierea şi vinul curg peste tot. Şi trebuie numai să deschizi gura şi să torni cât vrei. Ei, ce ziceţi de o asemenea viaţă?

Citește și:   Optimistul şi pesimistul

V-ar plăcea să locuiţi acolo?

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu