Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Stăpânul cadoului, poveste japoneză

Stăpânul cadoului, poveste japoneză
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Lângă Tokio, capitala Japoniei, trăia un vestit războinic samurai, care a decis să-i îndrume pe cei tineri spre calea binelui, adevărului şi a dreptăţii. Se spune că în ciuda vârstei înaintate, el putea înfrânge orice adversar.

Într-o după-amiază, un luptător – cunoscut pentru lipsa lui de scrupule – a ajuns în localitatea unde trăia bătrânul samurai. Era cunoscut pentru tehnicile lui de a provoca la luptă, aştepta până când adversarul făcea prima mişcare şi apoi, fiind dăruit cu destulă inteligenţă pentru a corecta orice greşeală ar fi făcut, contraataca cu viteză.
Tânărul luptător nu pierduse încă nici o luptă. Auzind de reputaţia samuraiului, a decis să-l învingă pentru a-şi mări faima. Toţi studenţii erau împotriva luptei, dar bătrânul samurai a acceptat provocarea. S-au adunat toţi în piaţa din centrul oraşului, iar tânărul a început să-l insulte pe samurai. A aruncat câteva pietre în direcţia lui, l-a scuipat în faţă, i-a aruncat toate cuvintele batjocoritoare ce existau sub soare, i-a insultat până şi strămoşii. Timp de câteva ore, a făcut totul pentru a-l provoca pe maestru, dar bătrânul rămânea impasibil. La sfârşitul dupa-amiezii, simţindu-se obosit şi umilit, războinicul a abandonat şi a plecat.
Decepţionat de faptul că maestrul primise atât de multe insulte şi provocări, un student l-a întrebat:
– Cum ai putut răbda atât de multă umilinţă? De ce nu ţi-ai folosit spada, chiar dacă ştiai că ai fi pierdut, în loc să-ţi expui laşitatea în faţa tuturor ?
– Dacă cineva vine la tine cu un cadou şi tu nu îl primeşti, cui aparţine cadoul ? întrebă samuraiul.
– Celui care ţi l-a oferit – replică studentul.
– La fel e şi cu orice mânie, insultă sau invidie – spuse maestrul. Când nu sunt acceptate, continuă să aparţină celui care le-a purtat.

Articole interesante

Lasa un comentariu