Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pauza

Pauza
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Clinchetul vesel al clopoţelului anunţă pauza mult aşteptată de către copiii din şcoală. În câteva secunde curtea şcolii se umplu de copii mari şi mici, fiecare dornici să pornească jocurile. Un grup de fetiţe jucau tenis, dar la pândă stătea Toni, un băieţel din clasa a patra. Mingea aruncată de una dintre fete a ajuns în dreptul său şi a luat-o imediat, alergând cu ea prin curte.

– Toni, te rog, nu fă asta iar. Avem nevoie de minge pentru a ne juca în continuare. Te rog să ne-o înapoiezi.
– Ha, ha! Ce glumă bună! Chiar credeţi că o veţi obţine aşa uşor? Dacă o vreţi, va trebui să alergaţi după mine ca să mă prindeţi.

Niciuna dintre fete nu a dorit să facă asta, ele au preferat să intre înapoi în sala de clasă, dacă nu mai aveau cu ce să se joace, dar evident că erau supărate. Pe teren erau adunate două echipe de fotbal care se aflau la egalitate.

Toni a intrat şi el pe teren şi a făcut tot ce i-a stat în putinţă să-i încurce pe jucători. Pe lângă faptul că a reuşit să-i rănească pe câţiva, Toni a reuşit să păstreze scorul de egalitate până când pauza s-a terminat. În fiecare zi, la pauză, Toni îi necăjea pe toţi copiii pe care îi vedea că se simt bine şi se distrează. Asta până într-o zi, când în viaţa sa a apărut un personaj interesant. Era un norişor care se apropie de el şi-i spuse:

Citește și:   O poveste năstruşnică (poveste norvegiană)

– Văd că eşti cam nervos, îţi cam place să-i necăjeşti pe cei din jur.

– Nu ştiu cine eşti şi nici nu mă interesează să vorbesc cu tine, îi răspunse Toni.

– Eu sunt un norişor senin şi am venit să te înseninez. Nu întotdeauna am fost aşa. Îi invidiam pe ceilalţi nori care se distrau şi îi loveam de multe ori pentru a le strica jocul. Ce îmi doream eu de fapt, era să mă joc cu ei, dar nu ştiam cum să le cer asta. Sunt sigur că dacă vei încerca vei reuşi să-ţi faci prieteni cu care să te joci în voie.

Toni s-a tot gândit la ceea ce i-a spus norul. A doua zi a mers la şcoală. Clopoţelul anunţa o nouă pauză, iar Toni şi-a adus aminte de nor. S-a îndreptat spre nişte copii care jucau baschet. Mingea tocmai scăpase în afara terenului. Toni s-a grăbit să o aducă înapoi. Mare le-a fost mirarea şi unul dintre ei a întrebat:

– Toni, vrei să te joci cu noi?
– Da, a răspuns Toni bucuros.

Şi de atunci joacă baschet în fiecare pauză cu prietenii, lăsând în urmă momentele în care îl necăjea pe toţi cei care se jucau şi se simţeau bine.

Citește și:   Regele Midas, de Ch. Perrault

Articole interesante

Lasa un comentariu