Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Mânzul ( poveste populară chineză )

Mânzul ( poveste populară chineză )
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ca orice mamă, iapa avea grijă de mânzul ei, care era ascultător. Cu timpul acesta a crescut, iar iapa si-a spus c-ar fi mai bine să-l lase sa se obişnuiască sa facă unele lucruri si singur. Şi astfel a hotărât să-l trimită să macine o trăistuţă cu grâu.

Mânzul era foarte fericit că putea să facă ceva singur si porni bucuros spre moară. Dar, ca să ajungă la moară, trebuia sa treacă un râu. Ajuns insă la râu, nu avu curajul să-l treacă.

Vazând pe marginea râului un bou, îl întrebă dacă apa este adancă. Boul i-a răspuns că nu. Când era gata, gata să intre în apă, în faţa mânzului apăru o veveriţă care i-a spus, plângând, că râul e atât de adânc, încât doar cu cateva zile in urmă se înecase o veverită. Auzind-o, mânzul nu mai stiu ce să facă.

Neavând încotro, s-a întors la mama lui. Iapa, aflând despre ce este vorba, i-a zis:
– Atunci cand vrei să ceri părerea cuiva, trebuie, desigur, să te gândeşti ce, dar mai ales cine te sfatuieşte. Este mai bine ca întâi să încerci şi apoi să hotărăşti ce sa faci.

Citește și:   Călătorie în Asia de Claudia Lizica Groza

Cuvintele mamei l-au îndemnat să plece din nou la moară şi ajungând la râu, i-a ieşit din nou în cale veveriţa, care, cu lacrimi in ochi, i-a spus iaraşi povestea tristă a veveriţei care s-a inecat.

– Iţi mulţumesc că mai prevenit, dar eu nu sunt mic, ca prietena ta şi pot trece apa râului.

Şi, într-adevar, a traversat râul cu uşurinţă, a ajuns la moară şi a măcinat grâul. Astfel a reuşit mânzul, pentru prima oară, să fie de ajutor mamei sale.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Este foarte interesanta povesta.Stiti ca un copil care citeste ajunge ca atunci cand mama luiii spune lucrurile ppe care el dea le-a citit l sa-i spuna:,,Da,mani stiu!”
  2. Povestea a fost foarte interesant și captivantă !!!!🤗🤗

Lasa un comentariu