Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lupul, tapul si varza ( Povestea vorbei )

Lupul, tapul si varza ( Povestea vorbei )
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un ţăran a plecat la târg, luând cu el, spre vânzare, un lup, un ţap şi o varză.
Vrând să treacă un râu mare şade şi se socoteşte:

– Pe toate nu le pot trece deodată, nici chiar câte două nu voi izbuti, apa fiind prea lată. Dacă voi trece întâi lupul, ţapul îmi va strica varza. Dacă voi trece varza, lupul va mânca ţapul.

Se munci omul cu gândul şi porni la treabă. Trecu mai întâi ţapul.
– Până aici totul a fost bine. Acu, dacă voi trece varza, ţapul o va mânca îndată, dacă voi trece lupul, zilele ţapului se vor sfârşi. Vai, vai, ce marfă nepotrivită!

Dar nevoia te învaţă.
Luă ţăranul lupul, îl lăsă pe mal şi aduse ţapul înapoi. Lăsă ţapul şi luă varza, pe care o aduse lângă lup. Apoi duse, în sfârşit, şi ţapul lângă cei doi.

Omul, dacă se gândeşte,
Cu răbdare izbuteşte.

Citește și:   Boierul şi Păcală (poveste populară)

Articole interesante

4 comentarii

  1. interesant, dar nu prea are cum sa fie asa de simplu. am incercat si eu sa-i trec asa cum ai zis dar nu am reusit. intai am dus tapul, si dupa ce am dus lupul, nu am mai avut cum sa las lupul si sa iau tapul, caci lupul mi-l inhata pe tap imediat ce punea picorul jos. si la fel si cu tapul si varza. nu e bine gandita asta:)
  2. nu prea are cum ce zici tu
    am incercat si eu cum zici tu si nu a mers. daca duceam primul pe tap era bine pana aici. dar cand il duceam pe lup, nu mai aveam timp sa las lupul si sa iau tapul pentru ca mi-l maca imediat ce punea piciorul pe pamant. si nici macar nu mai ajungeam sa las tapul si sa iau varza, si oricum daca as fi ajuns, mi-ar fi mancat tapul varza imediat ce-l dadeam jos din barca. deci nu e bine gandit. mai cauta
  3. Este corect. A trecut ăntâi ţapul şi au rămas pe mal lupul şi varza. S-a întors şi a luat lupul, la tecut pe celălalt mal, dar a luat ţapul înapoi, l-a readus de unde a plecat. A luat varza şi a trecot-o pe malul unde era lupul. S-a întors şi a luat si capra.

Lasa un comentariu