Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Legenda Sfantului Nicolae

Legenda Sfantului Nicolae
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sfantul Nicolae a trait in secolul al IV lea si a fost cardinal de Myra (provincie aflata acum pe teritoriul Turciei ). El a fost recunoscut ca sfant in secolul al VI lea, ramanand in memoria oamenilor datorita bunatatii, darniciei si dragostei pentru copii.

Se cunosc multe legende despre acest sfant atat de cunoscut si iubit. Iata una dintre ele.

Legenda Sfantului Nicolae

Sfantul Nicolae, pe vremea cand era cardinal, era renumit pentru bunatatea sa.

Se spune ca la acea vreme si in acea cetate traia un nobil sarac. Acesta avea trei fete. In acele timpuri fetele nu se puteau marita daca nu aveau zestre. Tatal fetelor era foarte suparat pentru ca nu putuse sa agoniseasca atata avere, incat sa-si poata aseza fetele la casele lor.

Afland Sfantul Nicolae despre supararea nobilului, se hotari sa-l ajute. Si pentru ca era tare bun la inima si modest ar fi dorit ca nimeni sa nu afle de acest lucru. De aceea atunci cand a venit timpul primei fete sa se marite, nobilul a gasit la poarta o punga cu galbeni. Nimeni nu stia cum a aparut punga acolo. Nobilul a luat-o, a multimit binefacatorului necunoscut si si-a maritat fata.

Dar veni si timpul pentru casatoria fetei mijlocii. Nobilul se gandea ca o minune nu se intampla de doua ori si de aceea era foarte trist. Dar nu mica ii fu mirarea cand descoperi la poarta o punga cu bani, la fel ca prima. Nobilul multumi din nou, dar cazu si pe ganduri. Cine sa fie binefacatorul? Nu reusi sa afle, nimeni nu stia nimic.

Veni timpul sa se marite si fata cea mica. Nobilul hotari sa stea la panda. Se piti dupa poarta. La miezul noptii vazu un om ca se apropie de poarta si lasa o punga cu bani. Atunci nobilul se ridica spre a-i multumi si il recunoscu pe Sfantul Nicolae. Sfantul se ruga de nobil sa nu mai spuna nimanui despre cele intamplate, dar acesta nu se putu abtine si povesti tuturor despre bunatatea Sfantului.

De atunci Sfantul Nicolae hotari sa lase darurile pentru copii prin hornul sobei, dar cum langa soba erau puse ghetutele la uscat, toate bunatatile ajungeau in ghetute.

Astfel se obisnuieste ca in seara de 5 spre 6 decembrie, copiii sa-si curete si sa-si cremuiasca ghetutele si sa le puna la usa spre a primi darurile.

Totusi, pentru copiii care nu au fost cuminti, Sfantul Nicolae adauga si cate o nuielusa…

Articole interesante

2 comentarii

  1. am cautat o poveste pentru scoala(spania)si am gasit asta.e fuarte frumoasa.multumesc!
  2. Foarte frumoasa!O stiu de anul trecut.
    Acum mi s-a facut dor de Sarbatoarea sfantului Nicolae.De abia astept sa vina luna decembrie sa dau si sa primesc cadouri.

Lasa un comentariu