Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Iepurasul cel Haios caruia ii place mierea

Iepurasul cel Haios caruia ii place mierea
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trăia odată în pădure Iepuraşul cel Haios, care îşi petrecea toată ziua în căutarea mierii. Bineînţeles că îi placeau morcovii şi spanacul, dar mierea era favorita lui!Câteodată avea noroc să găsească uşor miere în scorbura vreunui copac bătrân. Dar, de cele mai multe ori, trebuia să găsească diverse metode să pătrundă în vizuina Doamnei Urs, unde putea să mănânce pe săturate miere din borcanul acesteia.La un moment dat însa Doamna Urs a observat că borcanul ei cu miere se tot goleşte. „Cineva îmi mănâncă mierea, şi am să-l prind,” şi-a spus ea.

Doamna Urs a întins o capcana. A pus borcanul de miere pe raftul cel mai de sus al dulapului, dar pe marginea lui, astfel încât acesta să cadă când va fi atins.

Ziua următoare, când Doamna Urs a plecat la vânatoare, Iepurasul cel Haios a pătruns în vizuina ei. A văzut borcanul de miere sus pe raft şi s-a urcat să-l ia. Dar când l-a atins, borcanul a căzut, Iepurasul cel Haios a căzut şi mierea s-a întins toată peste Iepuraşul cei Haios!

Vai de mine! Iepuraşul cel Haios a încercat şi a încercat să se mişte, dar mierea era aşa de groasă încât el se lipea de orice atingea.

Citește și:   Floarea din ghiveci

Când Doamna Urs s-a întors acasă, Iepuraşul cei Haios era lipit de podea. „E, şi acum să vedem ce am prins,” şi-a zis râzând Doamna Urs. „Se pare că voi avea ciorbă de iepure în seara asta la masă.”

Doamna Urs a umplut cu apă o oală mare neagră şi a pus-o pe cămin. A aprins apoi focul în cămin, sub oală, şi a iesit afară să adune câteva ridichii şi cartofi pentru ciorbă.

Iepuraşul cel Haios a încercat şi a încercat să fugă, dar se lipea tot mai rău. „Oh, daca aş putea să scap de aici, niciodata nu aş mai încerca să fur miere!” şi-a spus el plângând.

Pe măsură ce focul aprins sub oală devenea din ce în ce mai puternic, mierea din jurul Iepuraşului cel Haios devenea tot mai subţire. A început să se scurgă pe lângă urechi, de peste tot, în jos spre lăbuţe.

Curând Iepuraşul cel Haios a fost în stare să-şi mişte un picior, apoi pe celălalt. Cu o mişcare din coadă Iepuraşul cel Haios a sărit afară din vizuina Doamnei Urs şi a pornit-o repede spre pădure.

Din acea zi, Iepurasul cel Haios nu a mai mâncat niciodată miere. S-a mulţumit cu morcovi, spanac şi salată ca şi restul iepuraşilor.

Citește și:   ŢUPA-ŢUP, de Irimia Straut

Articole interesante

9 comentarii

  1. Multumiri pentru aceasta povestioara;este binevenita in aceasta zi de 1Iunie!
  2. este foarte frumoasa povestea mi-a placut

Lasa un comentariu