Ospitalitatea porumbeilor

0

Doi porumbei, soț și soție, trăiau într-o pădure. Aproape toată ziua o petreceau căutând mâncare, iar seara veneau și se odihneau pe copacul lor preferat din pădure.

Într-o seară, soția s-a întors devreme acasă. Ca de obicei, porumbița aștepta ca șotul să se întoarcă și el acasă, când dintr-o dată a început să plouă. Aceasta începuse să își facă griji. „Unde ești, dragul meu? Nu ajungi niciodată atât de târziu ”, își șopti ea.

Chiar atunci a zărit un vânător venind spre copacul în care stătea ea. Într-o cușcă avea un porumbel. Era soțul ei.

„O, nu, ce să fac acum, mi-aș dori să-mi pot ajuta soțul! ”, a spus ea. Pasărea a încercat atunci  cu disperare să-i distragă atentia vânătorului, bătând agitat din aripi, dar în zadar.

Între timp ploaia s-a oprit. „Brrr! Este atât de frig „, a spus cel care tine captiv porumbelul. Hainele lui erau ude așa că a decis să se adăpostească sub același copac în care locuiau cei doi porumbei.

Biata soție stătea lângă cușca soțului ei. Și a început să plângă. Atunci porumbelul ii spuse acesteia. „Nu fi tristă, draga mea. Uite, avem un oaspete. Omul acesta tremură și îi este foame. Are nevoie de ajutorul tău. ”

Auzind acest lucru, soția a zburat în jur, și a adunat câteva crengi uscate din care a făcut un foc pentru cel care îl prinsese pe șoțul său în colivie. Apoi s-a uitat la acesta și îi spuse :„ Ești oaspetele nostru, nu am ce să îți ofer de mâncare, dar voi sări în acest foc. În câteva minute vei avea ceva comestibil de mancat. ”

Pe loc, vânătorul s-a simțit coplesit de ospitalitatea cuplului de porumbei și o opri pe porumbiță să sară în foc. Apoi a deschis cușca și l-a eliberat pe soțul ei.

„Am fost crud și egoist. Nu voi mai prinde niciodată nicio pasăre în plasa mea „, a spus bărbatul după care s-a ridicat și și-a văzut de drum. Cei doi porumbei s-au bucurat că s-au reunit.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?