Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pisoiul, de Lev Nikolaevici Tolstoi

Pisoiul, de Lev Nikolaevici Tolstoi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Vasia şi Katia erau fraţi şi aveau o pisică. Primăvara, pisica s-a pierdut. Copiii au căutat-o peste tot, dar n-au putut-o găsi.

Odată se jucau lângă hambar, şi au auzit, de undeva de sus, un mieunat subţire. Vasea s-a urcat pe scară, în podul hambarului, iar Katia sta jos şi întreba mereu:
– Ai găsit-o? A-i găsit-o?
O bucată de vreme Vasea nu i-a răspuns. În sfârşit, i-a strigat:
– Am găsit-o! E pisica noastră… şi are pisoi. Sunt aşa de frumoşi! Vino încoace repede!

Katia a alergat în casă, a făcut rost de lapte şi i-a dus pisicii.
Erau cinci pisoi. După ce au mai crescut puţin şi au început să se mişte din colţul lor, copiii şi-au ales un pisoi cenuşiu cu lăbuţe albe, şi l-au luat acasă. Pe ceilalţi pisoi mama i-a dăruit, iar pe acesta l-a lăsat copiilor. Copiii îl hrăneau, se jucau cu el, şi-l culcau în pat cu dânşii.

Într-un rând au ieşit să se joace în drum şi au luat pisoiul cu ei.
Vântul spulbera paiele de pe drum şi pisoiul se juca cu firele de paie, iar copiii făceau haz privindu-l. Mai apoi, au găsit pe marginea drumul măcriş, s-au apucat să-l culeagă şi-au uitat de pisoi.

Citește și:   Cele două capre

Deodată au auzit pe cineva strigând tare: „Înapoi, înapoi!” şi au văzut un vânător venind în goana calului. Înaintea lui, doi câini alergau să apuce pisoiul. Prostuţ cum era, pisoiul, în loc să fugă, s-a lăsat la pământ, şi-a încovoiat spinarea şi privea ţintă către ei.

Katia s-a speriat de câini, a început să ţipe şi a fugit. Vasea s-a repezit într-un suflet spre pisoi şi a ajuns lângă el odată cu câinii. Cînd cîinii erau cât pe ce să înşface pisoiul, Vasea s-a trântit cu burta peste el şi l-a acoperit.

Tocmai atunci s-a apropiat şi vânătorul şi a alungat câinii, iar Vasea a dus pisoiul acasă şi de atunci nu l-a mai luat la câmp.

hambar = şopron, magazie;
măcriş = plantă cu gust acrişor.

Articole interesante

14 comentarii

  1. Katia a fost curajoasa, iar sora ei nu a fost deloc.
  2. a fost o poveste frumoasa iar pisoiul esete foarte dragut
  3. pisica ie draguta dar poiezia ie lunga si trebuia sA O NVETE SORA MEA SI VROIA SA O TRANSCIE PE COMUNICAREA IN LIMBA ROMANIA A SI AMAI IE FOARTE GREAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA O RCUM NU AM TITITO

Lasa un comentariu